Iedereen heeft wel eens momenten waarop het lastig is om gemotiveerd te blijven en doelen te behalen. Soms kan het dan helpen om een stok achter de deur te hebben. In dit blogartikel bespreken we hoe externe motivatie kan helpen bij het bereiken van doelen en geven we tips om die motivatie te vinden.

1. Accountability
Een belangrijke manier om een stok achter de deur te hebben, is door accountability te creëren. Dit betekent dat je verantwoording aflegt aan iemand anders over je voortgang. Dit kan bijvoorbeeld door een trainingspartner te hebben, waarbij je samen traint en elkaar verantwoordelijk houdt voor het behalen van doelen. Maar het kan ook door een coach of mentor te hebben, die je begeleidt en je helpt om gemotiveerd te blijven.

2. Deadlines
Een andere manier om externe motivatie te creëren, is door deadlines te stellen. Deadlines zorgen voor een sense of urgency en helpen om focus te houden op het behalen van doelen. Dit kan bijvoorbeeld door een wedstrijd of evenement te plannen waarvoor je traint, of door jezelf een deadline te geven voor het behalen van een specifiek doel.

3. Beloningen
Beloningen kunnen ook helpen om motivatie te vinden. Door jezelf te belonen bij het behalen van tussentijdse doelen, blijf je gemotiveerd om door te zetten. Dit kan bijvoorbeeld door jezelf een lekkere maaltijd te gunnen na een week gezond eten, of door jezelf te trakteren op iets leuks als je een specifieke mijlpaal hebt bereikt.

4. Sociale steun
Sociale steun kan ook bijdragen aan motivatie en een stok achter de deur zijn. Dit kan bijvoorbeeld door lid te worden van een groep met dezelfde interesses, waarbij je elkaar kunt motiveren en inspireren. Maar het kan ook door het delen van je doelen met vrienden en familie, zodat zij je kunnen steunen en aanmoedigen.

Conclusie:

Het hebben van een stok achter de deur kan enorm helpen bij het behalen van doelen en het vinden van motivatie. Accountability, deadlines, beloningen en sociale steun zijn allemaal manieren om externe motivatie te vinden. Het is belangrijk om te ontdekken wat voor jou werkt en om hulp te vragen als je het nodig hebt. Met de juiste motivatie en ondersteuning kun je elk doel bereiken dat je voor ogen hebt.

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Wil jij weten hoe de ‘Stok achter de deur’ bij ons eruit ziet en hoe wij jou helpen, juist op de momenten dat je even geen motivatie hebt? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

 

Lees hier meer blogs over “Mindset”

  1. WAT IS EEN KRACHTIGE MINDSET EN HOE KAN HET JE LEVEN VERANDEREN?
  2. DE KRACHTIGE RELATIE TUSSEN DOORZETTINGSVERMOGEN EN PERSOONLIJKE GROEI
  3. HET VERSCHIL TUSSEN DISCIPLINE EN MOTIVATIE
  4. WAAROM COMFORT KEUZES JOU LEVEN OP DE LANGE TERMIJN NEGATIEF BEÏNVLOEDEN
  5. 5 MEEST VOORKOMENDE BULLSHIT EXCUSES OM NIET TE BEGINNEN
  6. 5 TIPS OM DISCIPLINE EN DOORZETTINGSVERMOGEN TE ONTWIKKELEN
  7. HET BELANG VAN DISCIPLINE EN EIGENAARSCHAP BIJ HET PROCES VAN AFVALLEN 
  8. IK HEB EEN STOK ACHTER DE DEUR NODIG