In het streven naar onze doelen en ambities zijn er momenten waarop we ons afvragen waar we de motivatie vandaan moeten halen om door te gaan. Het antwoord ligt vaak in het vasthouden aan onze ‘waarom’. Waarom zijn we begonnen? Wat drijft ons?

Het is deze innerlijke noodzaak die ons in beweging houdt, zelfs wanneer de omstandigheden tegenzitten of wanneer we het gevoel hebben dat we geen zin meer hebben.

Veel van de mensen die bij ons langskomen, delen vaak vergelijkbare verhalen:

  • “Ik heb talloze diëten geprobeerd, maar ik kan het gewoon niet volhouden.”
  • “Vorig jaar viel ik 10 kilo af, maar toen werd het heel druk op mijn werk en had ik geen tijd meer om te sporten.”
  • “Ik wil het echt, maar het lijkt gewoon niet te lukken. En ik denk dat het ook in de familie zit.”
  • “Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen; iedereen vertelt me iets anders.”

Deze excuses klinken allemaal heel logisch. Maar het probleem is dat als je op zoek bent naar redenen en excuses om iets niet te doen, je ze altijd zult vinden.
Maar stel je nu eens voor dat er een extreem grote druk op je lag om je aan je afspraken te houden. Een situatie waarin het niet nakomen van je verplichtingen niet alleen kleine teleurstellingen veroorzaakt, maar werkelijk verschrikkelijke gevolgen heeft. Wat als het niet nakomen van je afspraken zou leiden tot het verlies van iets onvervangbaars of zelfs mensenlevens in gevaar zou brengen? Zou je dan nog steeds dezelfde excuses gebruiken die je in het verleden hebt gebruikt om je afspraken te verbreken?

Deze extreme voorbeelden zorgen ervoor dat je vanuit een ander perspectief gaat kijken naar de mogelijkheden. Het illustreert het belang van noodzaak als een drijvende kracht achter consistentie. 

Wanneer de waarom achter onze acties krachtig genoeg is, ontstaat er een onmiskenbare noodzaak om door te zetten, ongeacht de obstakels op ons pad. Het is deze noodzaak die ons motiveert om excuses opzij te zetten en vastberadenheid te tonen, zelfs in de moeilijkste tijden.

Het is belangrijk om regelmatig te reflecteren op ons waarom, omdat het ons helpt om gefocust te blijven en onze prioriteiten helder te houden. Wanneer we onze diepste drijfveren begrijpen, kunnen we ze gebruiken als een kompas om ons door uitdagende momenten te leiden. Het herinneren aan de noodzaak achter onze acties kan ons ook helpen om perspectief te behouden en te voorkomen dat we worden afgeleid door tijdelijke hindernissen.

Dus, de volgende keer dat je jezelf betrapt op het zoeken naar excuses of het verliezen van motivatie, vraag jezelf dan af: wat is mijn waarom? Wat is de noodzaak achter mijn acties?
Herinner jezelf eraan dat het vasthouden aan je waarom je in beweging houdt, zelfs als het moeilijk wordt. Als de noodzaak duidelijk is, zul je merken dat je excuses geen invloed meer hebben en dat je vastbesloten vooruit blijft gaan, hoe zwaar de weg ook lijkt.

Bij het 12 weken FIT Project focussen we niet alleen op wat er moet gebeuren, maar vooral op wie jij moet zijn om het gewenste gedrag consistent in jouw leven te implementeren. Daarnaast gaan we dieper in op het waarom. Waarom wil jij afvallen? Waarom wil jij fitter worden? Waarom wil jij meer energie? Wat voor impact zou dit maken op jouw leven, op jouw geluk, op de mensen om je heen?

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.