Het is eindelijk zover; je hebt de keuze gemaakt en gaat de komende periode tijd, geld en energie steken in een gezondere leefstijl. Je zit niet lekker in je vel, bent klaar met al de excuses die je jezelf voorhoudt en hebt besloten van jouw gezondheid je hoogste prioriteit te maken. Je gaat werken met een Personal Trainer! Maar hoe kies je de juiste Personal Trainer?

Voordat je een Personal Trainer boekt is het belangrijk om in gedachten te houden dat niet alle Personal Trainers gelijk zijn. Het is een ware cowboy wereld, waar iedereen zich Personal Trainer mag noemen. Het is geen beschermde titel en de ‘Personal Trainer Studios’ ontplooien zich rijkelijk.

5 adviezen voor het vinden van de juiste Personal Trainer

1. Kies een Personal Trainer die ervaring heeft met het begeleiden van sporters/klanten met dezelfde doelen als jij of die persoonlijke ervaring heeft in het bereiken van deze doelen.
Personal Training / Coaching gaat veel verder dan alleen het overbrengen van theorie. Het is belangrijk dat de trainer met wie jij samenwerkt echt begrijpt in welke situaties jij terecht komt, die voelt hoe het voelt om in soortgelijke situaties te zitten en om de keuzes te moeten maken die jij moet maken. Onder zoek dus of er leden zijn die resultaat hebben behaald, waarmee jij je kan identificeren.

2. Kijk naar hun staat van dienst.
Hoelang zijn ze al Personal Trainer? Hoeveel klanten hebben ze al begeleid? Hoeveel successen hebben ze al behaald? Zoek naar recensies/reviews van andere klanten en bekijk grondig wat er over hen gezegd wordt. Bekijk de klantverhalen. Als je twijfelt, vraag om een doorverwijzing. Als een Personal Trainer een goede staat van dienst heeft, vindt hij het geen probleem om je door te verwijzen naar meerdere klanten die hij begeleid heeft.

3. Vraag naar diploma’s.
Het is bijna te gek voor woorden, maar Personal Training is in Nederland geen beschermde titel. Iedereen die sportief is, een vlotte babbel heeft en toevallig ook nog een mooie website kan bouwen, kan zich tegenwoordig Personal Trainer noemen. Ook al zegt een diploma niet alles; je zult merken dat een Personal Trainer die echt liefde heeft voor zijn/haar vak constant bezig is zichzelf door te ontwikkelen.

4. Practise what you preach.
Leeft de Personal Trainer naar wat hij zelf verkondigt? Coaching is niet alleen vertellen wat een klant zou moeten doen, maar ook zelf het goede voorbeeld geven. Hoe kan iemand jou goed adviseren, als het hem zelf niet lukt om dit consequent in zijn leven toe te passen?

5. Maak kennis met een Personal Trainer
Ga altijd eerst op een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Elke oprechte Personal Trainer snapt dat het belangrijk is om een echte connectie te hebben, voordat je een samenwerking aan gaat. Een goede Personal Trainer zal tijdens dit gesprek met name open vragen aan jou stellen om zoveel mogelijk van je te weten te komen. Vragen als:

  • Wat verwacht je van mij als Personal Trainer?
  • Wat zijn je verwachtingen als het gaat om resultaat?
  • Wat heb je in het verleden allemaal al geprobeerd en waarom ben je toen gestopt?
  • Wat zijn jouw grootste triggerpoints als het gaat om ongewenst gedrag?
  • Hoe belangrijk is het behalen van dit resultaat voor je en wat ben je bereid hiervoor te doen? Of, nog belangrijker, voor te laten?

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.