Het creëren van de juiste omgeving is essentieel voor blijvend succes op de weg naar zelfverbetering. Zelfbewustzijn stelt ons in staat om onze sterke en zwakke punten te identificeren, terwijl een positieve en ondersteunende sociale kring ons kan helpen onze doelen te bereiken.

Daarnaast speelt ook onze fysieke omgeving een belangrijke rol, omdat het kan dienen als een bron van motivatie en inspiratie, of juist als een obstakel voor onze vooruitgang. Door bewust te kiezen voor een omgeving die onze groei en ontwikkeling ondersteunt, leggen we de basis voor blijvend succes en welzijn.

Wie ben ik?
 1. Dagelijkse reflectie: Neem elke avond de tijd om terug te kijken op je dag. Wat ging goed? Wat kon beter? Door regelmatig te reflecteren, kun je patronen in je gedrag identificeren en doelgerichte veranderingen aanbrengen.
 2. Houd een dagboek bij: Schrijf je gedachten, gevoelens en ervaringen op in een dagboek. Dit helpt niet alleen bij het verwerken van emoties, maar geeft ook inzicht in je innerlijke wereld en hoe deze van invloed is op je gedrag.
 3. Zoek feedback: Vraag vrienden, familieleden of collega’s om eerlijke feedback over je gedrag en hoe je overkomt. Externe perspectieven kunnen helpen bij het identificeren van blinde vlekken en gebieden voor verbetering.
 4. Stel concrete doelen: Formuleer duidelijke, haalbare doelen voor jezelf en houd je voortgang bij. Dit helpt niet alleen bij het richten van je inspanningen, maar ook bij het creëren van een gevoel van voldoening wanneer je vooruitgang boekt.
 5. Wees geduldig en vergevingsgezind: Zelfverbetering is een proces van vallen en opstaan. Wees vriendelijk voor jezelf en sta toe dat er ruimte is voor fouten en misstappen. Leer ervan en ga verder met hernieuwde vastberadenheid.
De invloed van je sociale kring
 1. Evalueer je sociale kring: Maak een lijst van de mensen met wie je het meest tijd doorbrengt en beoordeel of ze een positieve invloed hebben op je leven en doelen. Overweeg om afstand te nemen van mensen die je groei belemmeren.
 2. Zoek gelijkgestemden op: Ga op zoek naar mensen met vergelijkbare interesses en doelen. Sluit je aan bij groepen, clubs of netwerken die zich richten op onderwerpen die belangrijk voor je zijn, zoals gezondheid, persoonlijke ontwikkeling of professionele groei.
 3. Stel grenzen: Wees assertief over je behoeften en grenzen in relaties. Als bepaalde mensen negatief of destructief gedrag vertonen, wees dan bereid om duidelijke grenzen te stellen en jezelf te beschermen.
 4. Omring jezelf met inspiratie: Zoek naar mensen die je bewondert en inspireert. Dit kunnen rolmodellen zijn uit je vakgebied, succesvolle ondernemers of gewoon mensen die een positieve en proactieve houding hebben ten opzichte van het leven.
 5. Investeer in relaties: Onderhoud en versterk relaties die waardevol voor je zijn. Neem de tijd om quality time door te brengen met vrienden en geliefden die je ondersteunen en aanmoedigen om je beste zelf te zijn.
Thuis- en werkomgeving
 1. Creëer een opgeruimde ruimte: Neem de tijd om je huis en werkplek op te ruimen en te organiseren. Een opgeruimde omgeving kan de helderheid van de geest bevorderen en stress verminderen.
 2. Maak gezonde keuzes gemakkelijk: Vul je huis met gezonde voedingsmiddelen en verwijder verleidelijke, ongezonde snacks. Op het werk, breng gezonde lunches mee van thuis en vermijd plaatsen waar je in de verleiding komt om ongezonde opties te kiezen.
 3. Stel routines in: Creëer consistente routines voor jezelf die bevorderlijk zijn voor gezondheid en welzijn. Dit kan een vast slaapschema zijn, regelmatige pauzes nemen op het werk of een dagelijkse oefeningenroutine.
 4. Elimineer afleidingen: Identificeer en elimineer afleidingen in je omgeving die je productiviteit en focus verminderen. Dit kan het beperken van schermtijd zijn, het uitschakelen van meldingen of het creëren van een specifieke werkruimte zonder afleidingen.
 5. Stimuleer positieve gewoonten: Omring jezelf met visuele herinneringen aan je doelen en positieve affirmaties. Dit kan motiverend zijn en je helpen gefocust te blijven op wat echt belangrijk voor je is.

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.