Krachttraining kan een belangrijke rol spelen bij het afvallen, omdat het kan helpen om de spiermassa te vergroten en de stofwisseling te verbeteren. Hoewel krachttraining op zichzelf geen directe invloed heeft op gewichtsverlies, kan het helpen om een calorietekort te creëren dat nodig is om af te vallen.

Door krachttraining wordt er meer spiermassa opgebouwd, wat kan leiden tot een verhoogde ruststofwisseling. Dit betekent dat uw lichaam meer calorieën verbrandt, zelfs als u niet actief bezig bent. Dit kan helpen om een calorietekort te creëren, wat nodig is om af te vallen.

Hoe hoger jouw ruststofwisseling is, hoe meer calorieën je verbrandt in rust. Dit heeft een positief effect op jouw energiebalans.

Krachttraining kan ook helpen om de bloedsuikerspiegel te reguleren, wat kan helpen om hongergevoelens te verminderen en eetbuien te voorkomen. Bovendien kan krachttraining helpen om de hormonale balans te verbeteren, wat kan leiden tot een afname van de vetopslag.

Het is belangrijk om te onthouden dat krachttraining alleen niet voldoende is om af te vallen. Het is ook belangrijk om een gezond eetpatroon te volgen dat rijk is aan voedingsstoffen en vezels en om voldoende te bewegen.

Door een combinatie van krachttraining, cardiovasculaire oefeningen en een gezond eetpatroon, kunt u een gezond gewicht bereiken en behouden.​

Ben jij benieuwd wat krachttraining voor jouw gezondheid kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Lees hier meer blogs over krachttraining

  1. Hoe krachttraining jouw sportspecifieke prestaties kan verbeteren
  2. De 5 meest voorkomende fouten bij ‘Beginnen met krachttraining’
  3. Wat is ‘Supercompensatie’ (krachttraining)?
  4. Het belang van voldoende rust bij krachttraining
  5. Krachttraining als onderdeel van een gezonde leefstijl
  6. Het belang van krachttraining bij afvallen
  7. De invloed van krachttraining op de gezondheid
  8. Het belang van eiwitten bij krachttraining