Een verantwoorde vlaai bodem gevuld met suikervrije, koolhydraatarme, vetarme en dus caloriearme Jello banana creampudding, afgemaakt met het lekkerste verse fruit!

Recept

Ingrediënten voor de bodem
100 g Havermeel
– 50 g Kokosmeel
– 20 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
– 20 g Sukrin of Steviala
– 2 g Zout
– 100 ml Magere melk of een ander melksoort
– 1 Eiwit (35 g)
– 30 g Kokosolie (gesmolten)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een vlaaivorm/taartvorm met een doorsnede van 28 cm in met een vetstof. Ik gebruikte Pam spray.
– Doe alle eerst alle droge ingrediënten in een ruime kom. Voeg vervolgens all natte ingrediënten toe en kneed het geheel tot een mooie deegbol.
– Druk het deeg uit in de vorm en maak een opstaand randje.
– Bak de bodem in het midden van de oven op een rooster in +/- 15 minuten mooi goudbruin.
– Laat de bodem afkoelen

Ingrediënten voor de pudding
1 pakje Jello Banana cream sugar free*
– 400 ml Magere melk**

*Uiteraard kan je ook een andere smaak kiezen. De suikervrije Jello pudding is online verkrijgbaar, onder andere bij www.afvallenmetbregje.nl. In de supermarkt vind je van het merk dr. Oetker ook roerpudding, deze is helaas niet suikervrij en bevat dus veel meer calorieën.

**Helaas lukt het niet om de pudding te maken met sojamelk, dan bindt het namelijk niet.

Bereidingswijze
Doe de puddingpoeder in een ruime kom. Giet de magere melk erbij en roer met een garde tot een gladde massa.
– Laat het mengsel 1 minuut staan en roer dan nog eens. Zet de kom 5 minuten in de koelkast.
– Roer de pudding nog eens door en schep het vervolgens met behulp van een pannenlikker op de vlaaibodem.
– Verdeel de pudding over de bodem en zet de vlaai een half uurtje in de koelkast.
– Hierna kan je de vlaai afgarneren met fruit van het seizoen. Ik koos voor nectarine, aardbeien, kersen en blauwe bessen.