Havermout is een van de meest gegeten graansoorten ter wereld. De voedingswaarde is hoog, wat wil zeggen dat het meer vitaminen, vezels, eiwitten en koolhydraten bevat. Ontbijten met een bakje warme havermoutpap zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent. Havermout bevat veel vezels en doet je bloedsuikerspiegel niet ineens stijgen en daarbij is het overal goed verkrijgbaar voor een zacht prijsje.
Recept
Ingrediënten
50 g Havermout
150 ml Magere melk
Zoetstof
50 g Banaan
15 g 100% Pindakaas
Bereidingswijze 1
– Weeg de havermout af in een kleine steelpan. Giet de melk erbij.
– Breng de havermout aan de kook op hoog vuur, terwijl je regelmatig roert.
– Zet het vuur laag zodra het kookt en blijf regelmatig roeren tot er een dikke pap ontstaan is.
– Roer zoetstof naar behoefte door de pap.
– Schep de pap in een bakje en leg er de plakjes banaan op.
– Maak af met de pindakaas.
Bereidingswijze 2
– Weeg de havermout de avond vooraf af in een magnetron-bestendigd bakje en giet hier de melk op.
– Zet het bakje in de koelkast.
– Zet de pap 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron.
– Roer de pap door.
– Zet de pap terug in de magnetron en zet deze weer 1 minuut aan op vol vermogen.
– Roer de pap weer door.
– Zet de pap voor de laatste keer terug in de magnetron om nog eens 1 minuut op vol vermogen op te warmen.
– Roer zoetstof naar smaak door de pap en leg er de plakjes banaan op.
– Maak af met de pindakaas.
Tip: Roer wat gemalen kaneel of koek-/speculaaskruiden door de pap.