Gedragsverandering is een persoonlijke reis die vaak gepaard gaat met een stroom van goedbedoelde adviezen vanuit je directe omgeving.

Maar van wie krijg je eigenlijk deze adviezen en wat is hun intentie? En nog belangrijker, hoe kunnen deze adviezen je helpen op je weg naar verandering?

Laten we dit belangrijke aspect van gedragsverandering eens nader onder de loep nemen.

In je omgeving zijn er verschillende mensen die advies aanbieden, vaak vanuit een oprecht verlangen om je te helpen.
Deze mensen kunnen je partner, familieleden, vrienden, collega’s of zelfs vreemden zijn. Hun intentie kan variëren van bezorgdheid om je welzijn tot het delen van hun eigen ervaringen. Maar het is cruciaal om te evalueren of het advies dat je ontvangt daadwerkelijk aansluit bij jouw specifieke situatie en doelen.

Het kan zijn dat de mensen in je directe omgeving dezelfde leefstijl, gewoontes en gedrag vertonen als jij, waardoor ze je begrijpen. Echter, zijn dit niet juist de gewoontes en het type gedrag waardoor we op een punt staan in ons leven waar we niet blij mee zijn?

En wat gebeurt er als je besluit je leven om te gooien? Hoe reageren zij op deze verandering en wat voor impact heeft dit op jouw relatie met hen?

Het is belangrijk om kritisch te kijken naar de bron van het advies dat je ontvangt.
Zijn deze mensen zelf al door hetzelfde traject gegaan waar jij nu aan begint? Hebben zij de resultaten behaald die jij hoopt te bereiken? Het kan waardevol zijn om advies in te winnen bij mensen die al staan waar jij naartoe wilt. Zij begrijpen de uitdagingen en obstakels die je tegen kunt komen en kunnen je waardevolle inzichten en strategieën bieden.

Lees hier de blog:  3 Tips om de Mensen om Je Heen te Betrekken bij Je Gedragsverandering

Reflectievraag

  • Van wie krijg jij adviezen? Denk na over de mensen in je leven die advies aanbieden met betrekking tot je gedragsveranderingstraject. Wie zijn deze mensen en wat is hun intentie bij het geven van deze adviezen?
  • Hebben zij het traject waar jij mee bezig bent al doorlopen en met welke resultaten? Onderzoek of de mensen die advies geven zelf al vergelijkbare veranderingen hebben doorgemaakt en welke resultaten zij hebben behaald.
  • Bedenk 5 mensen uit je directe omgeving die staan waar jij heen wilt en bedenk wat zij jou zouden adviseren. Identificeer mensen in je leven die de resultaten hebben bereikt die jij nastreeft en bedenk wat zij je zouden adviseren op basis van hun ervaring.
  • Neem het initiatief om deze mensen te benaderen en vraag hen om hun waardevolle inzichten en adviezen. Luister actief naar wat ze te zeggen hebben en overweeg hoe je deze adviezen kunt integreren in je eigen gedragsveranderingsproces.

Door bewust te kiezen van wie je advies aanneemt en proactief te zijn in het zoeken naar waardevolle inzichten, kun je jezelf beter positioneren voor succes op je reis naar positieve verandering.

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.