Gnocchi is eigenlijk mijn favoriete pastasoort. Anders dan andere soorten pasta gemaakt van aardappelen en laat ik nou dol zijn op aardappels. Ik maakte de gnocchi met veel paddenstoelen, bimi, tomaatjes, wat roomkaas en truffelolie. Wat mij betreft een top combinatie!

Recept

Ingrediënten
voor 2 personen
200 g Bimi
150 g Oesterzwammen
180 g Kastanjechampignons
40 g Ui
250 g Gnocchi*
80 g Roomkaas light
120 g Tomaatjes
20 ml Truffelolie
20 ml Olijfolie
Peper en zout

*Gnocchi wordt per 500 g verkocht. Je kunt het restant zeker nog een week in de koelkast bewaren (wel even goed inpakken) of invriezen. Maak er een volgende keer bijvoorbeeld dit recept mee.

Bereidingswijze
-Vul de waterkoker met water en breng aan de kook, giet het kokende water in een ruime pan, voeg wat zout toe en zet op hoog vuur.
-Maak de bimi schoon door van de onderkant een klein stukje af te snijden. Dit is vaak een beetje uitgedroogd. Pluk de blaadje van de steeltjes.
-Blancheer de bimi +/- 3 minuten in het kokende water. Giet het af en doe een deksel op de pan zodat het warm blijft.
-Vul de waterkoker opnieuw en kook het water. Giet het kokende water in een nieuwe kookpan, voeg weer wat zout toe en zet op hoog vuur.
-Kook in deze pan de gnocchi tot ze boven komen drijven, dit duurt niet langer dan 3 minuten. Kook de gnocchi zeker niet langer, daar wordt het sompig van.
-Giet de gekookte gnocchi in een zeef.
-Scheur de oesterzwammen in repen. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Snipper de ui.
-Warm olijfolie in een wok, roerbak hierin de paddenstoelen en ui +/- 5 minuten. Voeg de roomkaas en gnocchi toe. Breng op smaak met peper en zout.
-Verdeel de gnocchi over de borden. Maak af met gehalveerde tomaatjes, de bimi en een scheutje truffelolie.

Voedingswaarde per portie
504 kcal
22,5 g vet
54 g koolhydraten
9,5 g vezels
17,5 g eiwit