INGREDIËNTEN (4 personen)
4 rode paprika’s
1 ui
2 tenen knoflook
½ el olijfolie
300g magere rundergehakt
300g zilvervliesrijst
1 el pikante paprikapoeder
1 courgette
150g yoghurt Griekse stijl
BEREIDING
▪️Verwarm de oven voor op 190 °C.
Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn.
▪️Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en de courgette 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 3 min. gaar en rul. Voeg de rijst toe en breng het op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
▪️Roer intussen de yoghurt los in een bakje. Pers het laatste teentje knoflook erboven uit. Roer de knoflook door de yoghurt.
▪️Vul de paprika’s met het mengsel. Bak in ca. 20 min. zacht en gaar. Besprenkel het met de yoghurtsaus.
Voedingswaarde per persoon:
Energie 425 kcal
Eiwit 20g
Koolhydraten 40g
Vetten 17g