Paprika komt van oorsprong uit de tropische en subtropische streken van Midden-Amerika. Columbus heeft tijdens zijn ontdekkingsreis door Amerika bij de Indianen kennisgemaakt met de paprika. Zij gebruikten de paprika gemalen door hun voedsel. Door de scherpe smaak dacht Columbus dat het een soort peper was. Hij bracht de paprika mee naar Europa. In Engeland wordt de paprika daarom nog altijd pepper of bell pepper genoemd.

Het is een veelzijdige groente die zowel rauw als gegaard gegeten kan worden, het bevat een flinke dosis vitamine C en A.

Dit keer vulde ik een gele paprika met courgette, bulgur en eitjes en gaf het een Marrokaans tintje door ras el hanout te gebruiken. Ras el hanout is een kruiden en specerijen mengsel die je gewoon in het kruidenschap van de supermarkt kunt vinden.

Ik at deze paprika als avondeten samen met een flinke klodder hummus. Gezien de voedingswaarde zou je het recept kunnen verdubbelen of het als lunch kunnen nemen.

Recept

Ingrediënten
30 g Bruine bulgur*
100 g Courgette
1 teentje Knoflook (1 g)
2 g Ras el hanout
1 Gele paprika (150 g)
2 Eieren maat M (100 g)
*Te koop bij de Turkse supermarkt. Witte bulgur, couscous of rijst kan ook.

Bereidingswijze
-Bereidt de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Snijd de courgette in zeer kleine blokjes. Maak het knoflookteentje schoon en hak fijn.
-Warm een koekenpan met anti aanbaklaag op hoog vuur, draai het vuur terug en roerbak de courgette samen met de knoflook. Roer de gekookte bulgur en de ras el hanout door de groente. Breng eventueel op smaak met zout.
-Verwarm de oven voor op 225 graden.
-Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsters met zaden. Zet de paprika’s in een ovenvast schaaltje en vul ze met het groente/bulgur mengsel. Breek boven iedere paprikahelft een eitje voordat je ze in de oven schuift.
-De baktijd bedraagt +/- 15 minuten. Iedere oven is anders, dus controleer tussentijds of de eitjes gaar zijn.

Voedingswaarde

296 kcal

10 g Vet

31 g Koolhydraten

5 g Vezels

18 g Eiwit