Richting het behalen van onze doelen is geduld essentieel. Ze zeggen niet voor niets; hardlopers zijn doodlopers. Uiteraard is het belangrijk om duidelijke, meetbare en heldere doelen te hebben. Alleen dan kun je voor jezelf een plan maken hoe je daar naartoe gaat werken.

We onderschatten hierbij vaak hoeveel tijd we nodig hebben om ons doel te bereiken. Er wordt wel eens gezegd dat we overschatten wat we kunnen bereiken in een jaar, maar onderschatten hoeveel we kunnen bereiken in 5 jaar.

Het is daarom belangrijk te beseffen dat je geduld zult moeten hebben wanneer je stap voor stap naar je doelen toewerkt. Voorkom dat je uit het veld geslagen raakt als het allemaal niet volgens plan verloopt. Als blijkt dat je veel meer tijd nodig hebt dan je dacht. Misschien denk je op sommige momenten zelfs aan opgeven.

Besef dat dan juist het moment is waarop jij het verschil kunt maken. Dat het juist dan belangrijk is om door te zetten.

Je bent soms dichterbij een doorbraak of zelfs het bereiken van je einddoel dan je denkt. Pas als je opgeeft en stopt is het mislukt. Stop met stoppen! Als het makkelijk was zou iedereen het doen. Het is nu eenmaal in veel gevallen zo dat iets wat écht de moeite waard is, ook het veel van je vraagt.

“It gets worse before it gets better, that’s where your test of patience begins.”
Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het creëren van de juiste mindset? Kijk dan voor meer informatie bij Personal Training of bij het 12 weken Fit Project.