Ingrediënten 2 personen:
150 g zilvervliesrijst
225g diepvries sperziebonen
2 eieren
125 ml halfvolle melk
2 el pindakaas
1 tl sambal oelek
2 winterpeen
50 g taugé
Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de eieren in ca. 7 min bijna hard. Pel en halveer ze.
Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas en sambal in een steelpan en verwarm al roerend op laag vuur tot een samenhangend geheel. Breng eventueel op smaak met zout.
Schil de peen en de komkommer en snijd ze in dunne stengels. Verdeel de rijst, sperziebonen, peen, komkommer en taugé over 2 diepe borden. Verdeel de eieren erover. Serveer met de pindasaus.
Voedingswaarden(eenpersoonsportie)
energie 555 kcal
koolhydraten 73g
eiwit 21g
vet 17g
vezels 12g
Eet smakelijk!