Ingrediënten 2 personen:
▪️150 g zilvervliesrijst
▪️225g diepvries sperziebonen
▪️2 eieren
▪️125 ml halfvolle melk
▪️2 el pindakaas
▪️1 tl sambal oelek
▪️2 winterpeen
▪️50 g taugé
▪️Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de eieren in ca. 7 min bijna hard. Pel en halveer ze.
▪️Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas en sambal in een steelpan en verwarm al roerend op laag vuur tot een samenhangend geheel. Breng eventueel op smaak met zout.
▪️Schil de peen en de komkommer en snijd ze in dunne stengels. Verdeel de rijst, sperziebonen, peen, komkommer en taugé over 2 diepe borden. Verdeel de eieren erover. Serveer met de pindasaus.
Voedingswaarden(eenpersoonsportie)
energie 555 kcal
koolhydraten 73g
eiwit 21g
vet 17g
vezels 12g
Eet smakelijk!