Deze maaltijdsalade met witlof, zoete aardappel, appel, kaas en nog veel meer lekkers is lekker fris. Een ideaal zomers gerecht dat het ook goed doet als bijgerecht tijdens een gezellige barbecue.

Recept

Ingrediënten voor 2 voltallige maaltijden
3 stronkjes Witlof (300 g)
75 g Gemengde sla
1 Granny Smith appel (165 g)
1 Zoete aardappel (200 g)
2 Eieren maat L
100 g Belegen kaas 30+
30 g Walnoten
60 g Blanke rozijnen
100 g Magere kwark
50 g Friteslijn frietsaus
Citroensap
Peper en zout

Bereidingswijze
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1×1 cm.
Gaar de aardappelblokjes 10 minuten in de airfryer op 175 graden of 15 minuten in de oven op 200 graden.
Leg de eitjes in een steelpannetje, giet er koud water op tot ze net onder staan.
Zet de pan op hoog vuur, breng het water aan de kook. Draai het vuur lager en kook nog 4 minuten voor je de eitjes laat schrikken onder koud water.
Snijd ondertussen de harde onderkantjes van de stronkjes witlof en verwijder de buitenste bladen.
Snijd de witlof over de lengte doormidden en daarna in dunne plakjes.
Doe de gesneden witlof samen met de gemengde sla in een ruime kom.
Snijd de kaas en appel in blokjes en voeg toe aan de salade.
Breek de walnoten in stukjes en meng dit samen met de blanke rozijnen door de salade.
Maak van de kwark, frietsaus, een scheutje citroensap en wat peper en zout een sausje.
Voeg de zoete aardappelblokjes en het sausje toe aan de salade en meng goed met elkaar.
Verdeel de salade over de borden. Pel de eieren en snijd ze in kwarten en leg ze op de salades.

Voedingswaarde per maaltijd

645 kcal

27,5 g vet

63,5 g koolhydraten

10 g vezels

32 g eiwit