Onlangs vroeg ik aan Frank wat zijn lievelingssmaken zijn. Chocolade en vanille zei hij direct en dan eigenlijk het liefst Duo Penotti. Ik heb me door Willem-Paul laten vertellen dat Frank groot is geworden door iedere dag 10 bammetjes met dit zoete smeersel naar binnen te werken! Mooi verhaal! Ik wilde de uitdaging wel aangaan een lekker, simpel, verantwoord bakseltje in elkaar te fratsen met dit iets minder verantwoorde broodbeleg.
Voordat ik dit recept met jullie kon delen moest het natuurlijk wel even gekeurd worden door mister Duo Penotti lover himself. Daar moest hij uiteraard wel iets voor doen…
Recept
Ingrediënten voor 12 cakejes
– 500 g Magere kwark
– 3 (105 g) Eiwit 20 g Kokosmeel 50 g Havermeel 50 g Eiwitpoeder 25 g Steviala Krisal Sweet
– 1/2 theelepel Bakpoeder
– Snufje zout
– 15 g Cacao
– 48 g Duo Penotti
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Voor dit recept gebruikte ik een siliconen muffinbakvorm waarin 12 muffins/cakejes gebakken kunnen worden. Ik kan me voorstellen dat je deze niet in huis hebt. Gebruik dan papieren of siliconen cupcake (verkrijgbaar bij o.a. Xenos en Action) vormpjes die je eventueel in een metalen muffintray zet.
– Maak een glad beslag van alle ingrediënten, behalve de cacao en Duo Penotti.
– Schep 350 gram van het beslag in een tweede kom. Voeg hier de cacao aan toe en roer dit er goed doorheen.
– Vul de vormpjes met een lepel vanillebeslag en een lepel chocoladebeslag.
– Bak de cakejes +/- 25 minuten in het midden van de oven op een rooster.
– Laat de cakejes volledig afkoelen.
– Gebruik de achterkant van een houten lepel om in ieder cakeje een gaatje te boren. Vul ieder gaatje met een beetje Duo Penotti. Dit gaat het makkelijkst met behulp van een (wegwerp) spuitzak.
– Je kunt de cakejes 5 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook. Ontdooi dan bij voorkeur in de koelkast.