Vandaag gaan we het hebben over twee belangrijke spelers in het theater van het leven: de Eigenaar en het Slachtoffer. Ze hebben elk een andere kijk op het leven en hoe ze ermee omgaan. Laten we eens kijken naar wat hen anders maakt en waarom het belangrijk is om een Eigenaar te zijn.

Verantwoordelijkheid nemen versus ontlopen
De Eigenaar begrijpt dat hij de baas is over zijn eigen leven. Zelfs als het niet direct zijn taak is, neemt hij verantwoordelijkheid en gaat hij proactief aan de slag. Het Slachtoffer daarentegen probeert altijd verantwoordelijkheid te ontlopen, vaak door anderen of de omstandigheden de schuld te geven.

Acceptatie van realiteit versus fixatie op eerlijkheid
De Eigenaar begrijpt dat het leven niet altijd eerlijk is. Hij richt zich liever op het vinden van oplossingen dan op klagen over oneerlijkheid. Het Slachtoffer blijft echter vasthouden aan het idee van eerlijkheid en verspilt energie aan het evalueren van situaties op basis van dit idee.

Redder versus zelfredzaamheid
Het Slachtoffer wacht op iemand die hem komt redden, terwijl de Eigenaar zelf aan de slag gaat om zijn doelen te bereiken. Hij begrijpt dat hij de enige is die zijn lot kan veranderen.

Problemen versus oplossingen
Wanneer er problemen opduiken, richt het Slachtoffer zich vooral op wat er mis is en geeft snel op. De Eigenaar daarentegen zoekt naar manieren om de situatie te verbeteren en groeit door uitdagingen aan te gaan.

Omstandigheden versus creatie
Het Slachtoffer geeft vaak de omstandigheden de schuld van zijn situatie, terwijl de Eigenaar actief werkt aan het creëren van zijn eigen realiteit en deze niet laat bepalen door externe factoren.

Verslaafd in het verleden versus geleid door groei
Het Slachtoffer blijft vastzitten in zijn verleden en gelooft dat hij niet kan veranderen. De Eigenaar daarentegen ziet het verleden als een leermoment en blijft zichzelf ontwikkelen.

Het leven is een spel waarin we kunnen kiezen welke rol we willen spelen. Door de rol van Eigenaar te omarmen, kunnen we de regie over ons leven nemen en ons volledige potentieel bereiken. Dus laten we stoppen met excuses maken en verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen verhaal.

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.