Als we onze dromen en doelen willen bereiken, is het zo dat we door moeten zetten en niet bij de pakken neer moeten gaan zitten. Hierbij is het belangrijk dat we ons ervan bewust zijn dat als de kans zich niet voordoet, we deze zelf moeten creëren.
Als we de kansen die het leven ons biedt niet zelf opzoeken, zullen ze aan ons voorbij gaan. Het is duidelijk dat ze niet op ons gaan zitten wachten.
We klagen vaak dat we niet het leven leiden dat we dachten dat we zouden leven, niet werken waar we zouden willen werken of dat de mogelijkheden die we voor ogen hadden zich nog niet hebben aangeboden.
Maar heb je eigenlijk al wel gewerkt aan wat je van plan was of wilde je gewoon dat het vanzelf zou gebeuren? En dan niet een middag of een dag, maar dat je veel tijd, kracht, vastberadenheid en doorzettingsvermogen hebt geïnvesteerd.
Er zijn geen snelle oplossingen die goed werken. Vereist is een combinatie van houding en vaardigheden, evenals doorzettingsvermogen en passie voor wat we doen. We moeten ook bereid zijn om genoegen te nemen met alternatieven en een tolerantie hebben voor frustratie.
Een kans wordt vaak gecreëerd en opgebouwd. Of liever gezegd, jij creëert hem en jij bouwt hem op. Je moet alleen duidelijk zijn over wat je in je leven wil bereiken en ervoor gaan.

 

Kom eens gratis een Bootcamp bij ons proberen in Nieuwegein!