Discipline is een krachtige eigenschap die ons in staat stelt onze doelen te bereiken, maar het kan ook onze grootste vijand zijn als we het niet begrijpen of verkeerd benaderen. Vaak wordt discipline gezien als iets wat je hebt of niet hebt, maar de waarheid is dat het meer te maken heeft met hoe je ernaar kijkt en hoe je het gebruikt.

Mensen die worstelen met discipline zien het vaak als een eigenschap die buiten hun bereik ligt. Ze geloven dat sommige mensen het hebben en anderen niet, en dat er weinig aan te veranderen is. Anderzijds beschouwen mensen die wel discipline hebben het als iets wat iedereen bezit, maar waar je bewust voor moet kiezen.

Laten we eens kijken naar het voorbeeld van een kind dat leert lopen.
Als sommige mensen van nature discipline zouden hebben en anderen niet, zou dat betekenen dat sommige kinderen bij voorbaat gedoemd zouden zijn om nooit te leren lopen. Gelukkig weten we dat dit niet het geval is. Iedereen kan leren lopen, mits ze de juiste motivatie hebben en er consistent naar streven.

Discipline is een keuze die we maken wanneer onze ‘waarom’ sterk genoeg is. Het is de noodzaak die mensen in beweging brengt. Denk eens aan een moeder die elke dag vroeg opstaat om voor haar kinderen te zorgen, of een atleet die elke dag traint om zijn droom waar te maken. Hun ‘waarom’ is krachtig genoeg om hen discipline te laten tonen, zelfs op de moeilijkste dagen.

Dus, hoe kunnen we discipline benaderen als onze beste vriend in plaats van onze vijand? Het begint met het stellen van de juiste vragen aan jezelf.

Vragen die duidelijk maken waarom je iets doet.

  • Wat is het doel achter het doel?
  • Wat voor impact zal het bereiken van dit doel hebben op je leven?
  • Wat voor gevoel zou je willen ervaren, door het behalen van dit doel?
  • Zou je een gelukkiger mens zijn, als je jouw doelstelling behaalt en zo ja: waarom?
  • Welke impact zou een gelukkigere jij hebben op de mensen van wie je houdt? (je kinderen, je partner, etc.)
  • Waarom is het behalen van dit doel zo belangrijk voor je?

Als je je ‘waarom’ krachtig genoeg maakt, zal discipline vanzelf volgen. Het is niet langer iets wat je mist, maar iets wat je bewust kiest. Het is de brandstof die je nodig hebt om door te gaan, zelfs als de weg moeilijk wordt.

Dus, laten we onze kijk op discipline veranderen. In plaats van het te zien als iets buiten onze controle, laten we het beschouwen als een kracht die we kunnen creëren, door onze motivatie te begrijpen en onze doelen helder te stellen.

Met de juiste mindset kan discipline onze grootste bondgenoot worden op de weg naar succes en voldoening.

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.