Krachttraining is goed voor de gezondheid om verschillende redenen:

1. Sterkere botten: Krachttraining helpt bij het versterken van botten, waardoor het risico op osteoporose wordt verminderd

2. Spieropbouw: Door regelmatig krachttraining te doen, bouwt u spiermassa op, wat niet alleen uw fysieke verschijning kan verbeteren, maar ook uw stofwisseling stimuleert en u helpt om meer calorieën te verbranden.

3. Betere lichaamshouding: Een goede houding is belangrijk voor het verminderen van pijn in de rug en nek. Krachttraining helpt bij het versterken van de spieren in de rug en core, wat kan leiden tot een betere houding.

4. Verbetert het functioneren van het lichaam: Krachttraining verbetert de algemene functionaliteit van het lichaam, waardoor u in het dagelijks leven beter kunt presteren en minder snel geblesseerd raakt.

5. Vermindert het risico op chronische ziekten: Krachttraining kan helpen het risico op chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en artritis te verminderen.

Kortom, krachttraining heeft veel voordelen voor de gezondheid, waaronder het versterken van botten, het opbouwen van spiermassa, het verbeteren van de lichaamshouding, het verbeteren van de functionaliteit van het lichaam en het verminderen van het risico op chronische ziekten.

Ben jij benieuwd wat krachttraining voor jouw gezondheid kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Lees hier meer blogs over krachttraining

  1. Hoe krachttraining jouw sportspecifieke prestaties kan verbeteren
  2. De 5 meest voorkomende fouten bij ‘Beginnen met krachttraining’
  3. Wat is ‘Supercompensatie’ (krachttraining)?
  4. Het belang van voldoende rust bij krachttraining
  5. Krachttraining als onderdeel van een gezonde leefstijl
  6. Het belang van krachttraining bij afvallen
  7. De invloed van krachttraining op de gezondheid
  8. Het belang van eiwitten bij krachttraining