Er zijn verschillende fouten die mensen vaak maken wanneer ze beginnen met krachttraining. Hieronder staan vijf van de meest voorkomende fouten:

1. Te veel gewicht gebruiken: Wanneer mensen beginnen met krachttraining, kunnen ze soms te enthousiast zijn en te zwaar gewicht gebruiken. Dit kan leiden tot blessures en kan ook de techniek en vorm tijdens de oefeningen beïnvloeden.

2. Niet goed opwarmen: Het is belangrijk om het lichaam op te warmen voordat u begint met krachttraining. Dit helpt om de doorbloeding te stimuleren en de spieren op te warmen, waardoor de kans op blessures wordt verminderd.

3. Eenzijdige training: Sommige mensen richten zich te veel op één spiergroep en verwaarlozen andere spiergroepen. Dit kan leiden tot een disbalans in het lichaam en kan ook blessures veroorzaken.

4. Slechte techniek en vorm: Het is belangrijk om de juiste techniek en vorm te gebruiken tijdens krachttraining om blessures te voorkomen. Als u niet zeker bent van uw techniek, vraag dan een trainer om u te helpen.

5. Onvoldoende rust en herstel: Het is belangrijk om het lichaam voldoende rust en herstel te geven tussen de trainingssessies. Dit is nodig om de spieren de tijd te geven om te herstellen en zich aan te passen aan de stress van de training. Onvoldoende rust kan leiden tot overtraining en blessures.

Door deze fouten te vermijden en een veilige en effectieve krachttrainingsroutine te volgen, kunnen beginners hun doelen op een gezonde en duurzame manier bereiken.

Ben jij benieuwd wat krachttraining voor jouw gezondheid kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Lees hier meer blogs over krachttraining

  1. Hoe krachttraining jouw sportspecifieke prestaties kan verbeteren
  2. De 5 meest voorkomende fouten bij ‘Beginnen met krachttraining’
  3. Wat is ‘Supercompensatie’ (krachttraining)?
  4. Het belang van voldoende rust bij krachttraining
  5. Krachttraining als onderdeel van een gezonde leefstijl
  6. Het belang van krachttraining bij afvallen
  7. De invloed van krachttraining op de gezondheid
  8. Het belang van eiwitten bij krachttraining