Zo nu en dan maak ik curry. De basis is altijd hetzelfde, met de groente varieer ik. Het is namelijk ideaal om restjes groente op te maken. Dus kijk wat er nog in de groentelades ligt en verwerk het tot een smakelijk maal.
Ik at bloemkoolrijst bij de curry, uiteraard kan (zilvervlies)rijst ook en ook met een pita of tortilla combineert de curry goed.

Recept

Ingrediënten voor 2 porties
2 Kleine uien (150 g)
3 teentjes Knoflook (9 g)
200 g Sperziebonen
1 Oranje paprika (100 g)
160 g (vega) Kipfilet in stukjes
2 eetlepels Zonnebloemolie
20 g Havermeel
20 g Kerriepoeder (madras)
1 eetlepel Sambal oelek
1/2 blik Kokosmelk light (200 ml)
100 ml Water
1 Groentebouillonblokje

Bereidingswijze
– Haal de boontjes af en breek ze doormidden. Doe ze in een kleine kookpan.
– Kook ondertussen voldoende water in de waterkoker. Giet het kokende water op de boontje in de kookpan. Kook de bonen op hoog vuur in +/- 5 minuten beetgaar. Giet af.
– Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
– Maak de knoflook schoon en hak de teentjes fijn.
– Snijd de paprika in blokjes.
– Warm de olie in een wok of hapjespan.
– Bak de ui, knoflook en paprika op laag vuur +/- 4 minuten.
– Voeg havermeel en kerrie toe. Bak dit 3 minuten op laag vuur. In deze tijd gaart het meel en kan het vocht beter binden. De kerrie wordt smaakvoller door het verwarmen.
– Voeg sambal toe indien gewenst.
– Voeg kokosmelk, water en het bouillonblokje toe.

Voedingswaarde per portie zonder de bloemkoolrijst
379 kcal
17 g vet
30 g koolhydraten
15,5 g vezels
22 g eiwit