Een lekkere warme tosti is zo nu en dan heerlijk. Deze tosti gaat een stapje verder en zal je zeker laten genieten.
Ingrediënten
– 1 rode Paprika
– 2 Volkoren boterhammen
– 1 plakjes 30+ Kaas (20 g)
– 2 plakjes Gerookte kipfilet (20 g)
– 1 Ei (55 g)
– 2 g Kokosolie
Bereidingswijze
– Het bereiden van de geroosterde paprika vergt wat tijd. Meestal rooster ik meerdere paprika’s en bewaar deze in een afgesloten bakje in de koelkast. Het blijft zeker een week goed.
– Leg de paprika(‘s) op een bakplaat met bakpapier.
– Schuif de bakplaat in het midden van de oven en zet de oven op 250 graden.
– Rooster de paprika’s eerst 25 minuten, draai ze dan om (gebruik een tang of vork) en rooster ze nog eens 25 minuten. Het velletje van de paprika moet zwart zijn.
– Haal de bakplaat uit de oven en zet op een hittebestendige plek. Doe de paprika’s in een grote plastic bak die af te sluiten is met een deksel of doe ze in een kom en dek deze af met plastic folie.
– Door het afdekken kan de warmte slecht ontsnappen en ontstaat er stoom in de bak. Dit zorgt ervoor dat het velletje van de paprika los komt.
– Laat het afkoelen voordat je het steeltje, vel en zaadlijster van de paprika verwijderd.
Vind je dit te veel werk? Er zijn ook potten met geroosterde paprika te koop. Albert Heijn heeft ze in hun assortiment en ook Turkse supermarktjes verkopen ze. Let wel op, er zijn varianten met water en olie. Logischerwijs zijn de varianten op olie calorierijker.
– Verwarm een contactgrill of tosti-ijzer voor.
– Beleg 1 van de boterhammen met kaas, kip en paprika. Leg de tweede boterham bovenop. Rooster de tosti.
– Bak ondertussen het eitje in een koekenpan waarin je de kokosolie laat smelten.
Voedingswaarden
– 336 kcal
– 14,3 gram vet
– 27,4 gram koolhydraten
– 3,2 gram vezels
– 23,8 gram eiwit