Ingrediënten (2 personen)
▪️125 g couscous
▪️1½ el pijnboompitten
▪️2 tomaten
▪️1½ bosui
▪️40 g rucola
▪️½ avocado
▪️2 el traditionele olijfolie
▪️Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen.
▪️Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep ze in een schaaltje. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
▪️Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (eenpersoonsportie)
energie 520 kcal
koolhydraten 55g
eiwit 13g
vet 26g
vezels 7g