Ingrediënten 2 personen
500 gram aardappelen
400 gram courgettes
2 tomaten
1 (oude) volkoren boterham
4 eieren
200 ml halfvolle melk
peper
2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten net gaar.
Warm de oven voor op 175 °C.
Was de courgettes en de tomaten. Snijd de courgettes in plakken en de tomaten in blokjes.
Rooster het brood krokant.
Snijd de aardappelen in plakken.
Schik de plakken aardappel en courgette om en om in een ovenvaste schaal.
Verdeel de stukjes tomaat erover.
Klop de eieren los met de melk en voeg wat peper toe.
Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat.
Meng het broodkruim met de kaas en strooi dit erover.
Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Vet 15g
Koolhydraten 60g
Vezels 8g
Eiwit 30g
Eet smakelijk!