Courgette-aardappel schotel door Frank | 9 augustus 2021 | Voeding Ingrediënten 2 personen 500 gram aardappelen 400 gram courgettes 2 tomaten 1 (oude) volkoren boterham 4 eieren 200 ml halfvolle melk peper 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud Bereiding Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten net gaar. Warm de oven voor op 175 °C. Was de courgettes en de tomaten. Snijd de courgettes in plakken en de tomaten in blokjes. Rooster het brood krokant. Snijd de aardappelen in plakken. Schik de plakken aardappel en courgette om en om in een ovenvaste schaal. Verdeel de stukjes tomaat erover. Klop de eieren los met de melk en voeg wat peper toe. Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat. Meng het broodkruim met de kaas en strooi dit erover. Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren. Voedingswaarden per persoon Energie 520 kcal Vet 15g Koolhydraten 60g Vezels 8g Eiwit 30g Eet smakelijk!