Deze burrito’s bevatten minder koolhydraten dan reguliere burrito’s maar zijn zeker niet minder smakelijk!
Recept
Ingrediënten
voor 2 personen
1 Spitskool
200 g Rode paprika
150 g Mager rundergehakt
1 zak HAK Burrtio schotel
1/2 Avocado (75 g)
40 g Zure room
75 g Snoeptomaatjes
70 g Geraspte kaas 30+
Bereidingswijze
-Zet een grote pan water op hoog vuur en voeg er eventueel een groentebouillonblokje aan toe. Breng het water aan de kook.
-Snijd een stukje van de onderkant van de spitskool. Pel de buitenste bladeren eraf en gooi deze weg.
-Pel nu voorzichtig de volgende bladeren eraf. Snijd steeds wanneer het nodig is een stukje van de onderkant af.
-Blancheer de grootste 8 bladeren +/- 3 minuten in de pan met kokend water/bouillon.
-Laat de bladeren goed uitlekken in een vergiet.
-Snijd de paprika in blokjes.
-Warm een grote hapjespan, wok of koekenpan op hoog vuur.
-Gebruik indien gewenst een vetstof en bak het gehakt rul.
-Voeg de paprikablokjes toe, roerbak dit 2 a 3 minuten mee.
-Zet het vuur uit en voeg de zak burrito schotel van HAK toe. Roer goed door.
-Verwarm de oven voor op 150 graden.
-Vul de koolbladeren met het gehaktmengsel, rol ze op en leg ze in een oven-bestendigde schaal.
-Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas voordat je het +/- 10 minuten in de oven zet.
-Prak ondertussen de avocado fijn en roer er de zure room door. Breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de tomaatjes in vieren.
-Serveer de burrito’s met het avocado-mengsel en tomaatjes.