Deze week een nogal hipster recept. Een heuse Buddha bowl. Niets meer dan een bowl gevuld met alles wat je lekker vindt. Varieer er dus lekker op los!

Recept

Ingrediënten voor de Skinny Hummus
175 g Kikkererwten uit blik
1 teen Knoflook (2 g)
1 g Gemalen komijn
Water
Peper en zout

Bereidingswijze
-Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze af met koud water.
-Maal de kikkererwten, het teentje knoflook, gemalen komijn en water peper en zout fijn in een keukenmachine.
-Voeg koud water toe tot de gewenste dikte ontstaat.

Ingrediënten voor 1 Buddha bowl
1/2 Zoete aardappel (175 g)
100 g Gerookte tofu
100 g Edamame soja boontje
50 g Cherry tomaatjes
50 g Kikkererwten uit blik

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik de airfryer.
-Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2×2 cm.
-Leg de aardappelblokjes op een bakplaat met bakpapier en gaar ze +/- 15 minuten in de voorverwarmde oven of +/- 15 minuten op 175 graden in de airfryer.
-Gooi de kikkererwten er de laatste 3 minuten bij.
-Snijd de gerookte tofu in reepjes en bak deze kort in een koekenpan met anti aanbaklaag.
-Snijd de tomaatjes doormidden.
-Groepeer de ingrediënten op een diep bord of in een kom.
-Maak af met 75 gram van de skinny hummus. De rest van de hummus kun je in een bakje afgesloten met deksel in de koelkast bewaren. Lekker op een broodje of om groente/rauwkost in te dippen.

 

Voedingswaarde

556 kcal

17 g vet

60 g koolhydraten

23 g vezels

36 g vet