Dit is een wel heel erg fijne combinatie van twee heerlijkheden: brownies en cheesecake! Een heerlijke traktatie die altijd kan. Dit recept is voor een grote bakvorm van 24×30 cm, heb je deze niet of wil je een kleinere vorm gebruiken, halveer alle ingrediënten dan en pas de baktijd aan.
Voedingswaarde per 1/24 deel:
– 120,4 kcal
– 4,2 g vet
– 11,4 g koolhydraten
– 10,3 g eiwit
– 3,5 g vezel
Recept
Ingrediënten voor de brownieslaag:
– 900 g Pompoenpuree *
– 200 g Gedroogde pruimen zonder pit
– Eieren (105 g)
– Eiwitten (140 g)
-100 g Flavoured oats chocolate (verkrijgbaar bij Body&Fit shop) of havermeel
– 20 g Ontvette kokosmeel (verkrijgbaar bij Body&Fit shop)
– 120 g Cacao
– 40 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak (Isolaat perfection van Body&Fit shop)
-40 g Sukrin (verkrijgbaar bij Body&Fit shop) of 4 g van een ander zoetmiddel
– 2 g Zout
Bereidingswijze
– Wel de pruimen +/- 15 minuten in heet water.
– Bekleed de bakvorm met bakpapier.
– Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.
– Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een glad geheel.
– Stort het beslag in de bakvorm.
Ingrediënten voor de cheesecakelaag:
– 800 g Roomkaas light (Goldessa, verkrijgbaar bij Lidl)
– 2 Eieren (105 g)
– 4 Eiwitten (140 g)
– 40 g Eiwitpoeder met vanillesmaak Isolaat perfection van Body&Fit shop)
– 40 g Sukrin (verkrijgbaar bij Body&Fit shop) of 4 g van een ander zoetmiddel
– 250 g Frambozen (vers of uit de vriezer)
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 150 graden.
– Meng alle ingrediënten, behalve de frambozen, in een keukenmachine tot een glad geheel of gebruik een handmixer.
– Spatel de frambozen door het mengsel en stort het mengsel op de brownieslaag.
– Bak de brownies cheesecake in het midden van de oven op een rooster in +/- 90 minuten gaar. Laat de brownies cheesecake nog een uur in de oven staan. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt.
– Laat de brownies cheesecake buiten de oven verder afkoelen en daarna minimaal 4 uur in de koelkast.
* Pompoenpuree; je kan het op twee manieren maken:
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces. Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal. Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven. Draai de pompoen halverwege een keer om. Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken. Laat de pompoen afkoelen. Snijd de pompoen vervolgens doormidden. Verwijder met een lepel de draden en zaden en schep daarna het zachte vruchtvlees van de schil.
- Pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes. Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje. Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes. Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.De pompoenpuree kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast