Slechts 60 gram broccoli is genoeg voor de ADH aan vitamine C. 80 Gram broccoli is genoeg voor de ADH vitamine K. Daarnaast zit het boordevol vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B11 (foliumzuur), vitamine A en E. Vitamine A, C en E zijn de sterkste antioxidanten onder de vitaminen.

Courgette is familie van de komkommer en meloen. Het is een zachte groente, neutraal van smaak die op vele manieren verwerkt kan worden in de keuken. In 100 gram courgette zit 28% van de ADH vitamine C.

Ik maakte van deze twee groene vrienden een pan soep. Het is genoeg voor vier grote soepborden. Handig is dat de soep ook goed ingevroren kan worden.

Recept

Ingrediënten
1 Ui
– 2 tenen Knoflook
– 2 eetlepels Olijfolie
– 1 Broccoli
– 1 Courgette
– 1 liter Magere melk
– 1/2 liter Water
– 3 Bouillonblokjes
– Peper

Bereidingswijze
Maak de ui schoon en snipper deze grof. Maak de teentjes knoflook schoon en hak ze fijn.
– Warm de olie in een ruime kookpan, zet het vuur laag en fruit de ui en knoflook hier in aan.
– Snijd 2 cm van de onderkant van de steel van de broccoli, verwijder de blaadjes van de steel en snijd uitgedroogde stukjes weg.
– Snijd de steel in kleine stukjes. Deel de bovenkant van de broccoli in roosjes, deze hoeven niet klein te zijn aangezien dit deel van de broccoli veel sneller gaar is dan de steel.
– Snijd de onder- en bovenkant van de courgette en snijd de courgette in plakken van 2 cm dit.
– Zodra de ui en knoflook glazig begint te worden mag de broccoli, courgette, melk, water, bouillonblokjes en peper in de pan.
– Zet het vuur weer hoog en breng de soep aan de kook. Zet dan het vuur weer lager en kook tot de groente helemaal gaar is.
– Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren.
– Ik garneerde de soep met kleine blokjes gele paprika, mini geitenkaas bolletjes en wat geroosterde amandelschaafsel.