Boerenkool wordt meestal als stamppot gegeten. Dit receptje is weer eens iets anders.

Recept

Ingrediënten voor de bodem
300 g Broccolirijst*
– 2 Eiwitten (70 g)
– 30 g Amandelmeel
– Peper en zout

* De Broccolirijst is verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar je kan ook zelf rauwe broccoli fijn malen in een keukenmachine.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet een quichevorm in met een vetstof. Ik gebruikte de calorieloze Pam spray.
– Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom. Maak van het mengsel een bodem en opstaande randen.
– Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Ingrediënten voor de vulling
1 Ui (90 g)
– 2 tenen Knoflook (8 g)
– 10 ml Olijfolie
– 1 Rode paprika (125 g)
– 1 bakje Vegetarische spekjes (125 g)**
– 200 g Gesneden boerenkool
– 4 Eieren (220 g)
– 100 ml Magere melk
– Peper en zout
– 100 g Geraspte Eatlean cheese*** (andere kaas kan uiteraard ook)

** van De Vegetarische slager

*** verkrijgbaar bij Albert Heijn

Bereidingswijze
Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
– Warm olie in een wok, fruit de ui en knoflook aan op laag vuur. Snijd de paprika ondertussen in blokjes.
– Voeg deze toe aan de ui en knoflook. Roerbak 2 minuten voor je de spekjes toevoegt.
– Voeg na 2 minuten de boerenkool toe. Roerbak dit zo’n 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.
– Kluts ondertussen de eieren samen met de melk en wat peper en zout los.
– Schep het gebakken groentemengsel in de quichevorm. Giet het eiermengsel erover en verdeel de kaas erover.
– Bak de quiche in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar op 150 graden.
– Mocht je blijven zitten met restjes dan kan je deze heel goed de volgende dag als lunch eten, koud smaakt het ook.