Boerenkool wordt meestal als stamppot gegeten. Dit receptje is weer eens iets anders.
Recept
Ingrediënten voor de bodem
– 300 g Broccolirijst*
– 2 Eiwitten (70 g)
– 30 g Amandelmeel
– Peper en zout
* De Broccolirijst is verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar je kan ook zelf rauwe broccoli fijn malen in een keukenmachine.
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet een quichevorm in met een vetstof. Ik gebruikte de calorieloze Pam spray.
– Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom. Maak van het mengsel een bodem en opstaande randen.
– Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven op een rooster.
Ingrediënten voor de vulling
– 1 Ui (90 g)
– 2 tenen Knoflook (8 g)
– 10 ml Olijfolie
– 1 Rode paprika (125 g)
– 1 bakje Vegetarische spekjes (125 g)**
– 200 g Gesneden boerenkool
– 4 Eieren (220 g)
– 100 ml Magere melk
– Peper en zout
– 100 g Geraspte Eatlean cheese*** (andere kaas kan uiteraard ook)
** van De Vegetarische slager
*** verkrijgbaar bij Albert Heijn
Bereidingswijze
– Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
– Warm olie in een wok, fruit de ui en knoflook aan op laag vuur. Snijd de paprika ondertussen in blokjes.
– Voeg deze toe aan de ui en knoflook. Roerbak 2 minuten voor je de spekjes toevoegt.
– Voeg na 2 minuten de boerenkool toe. Roerbak dit zo’n 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.
– Kluts ondertussen de eieren samen met de melk en wat peper en zout los.
– Schep het gebakken groentemengsel in de quichevorm. Giet het eiermengsel erover en verdeel de kaas erover.
– Bak de quiche in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar op 150 graden.
– Mocht je blijven zitten met restjes dan kan je deze heel goed de volgende dag als lunch eten, koud smaakt het ook.