Boerenkool is bestempeld als superfood. Hartstikke fijn natuurlijk, maar belangrijker is dat boerenkool gewoon hartstikke lekker is en bovenal een heel veelzijdige groente. Deze week maakte ik voor het eerst een frittata van en dat pakte goed uit.

Recept
– 1 Rode u
– 2 tenen Knoflook
– 1 Rode paprika
– Scheutje Olijfolie
– 300 g Boerenkool, gesneden
– 6 Eieren
– 0,5 bakje Hüttenkäse
-Peper en zout
– Flinke hand 30+ Geraspte kaas

Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Maak de ui en de teentjes knoflook schoon. Snipper de ui grof en hak de knoflook fijn.
– Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika in blokjes.
– Warm een scheut olijfolie in een wok.
– Roerbak de ui en knoflook samen met de paprika zacht aan.
– Zet het vuur hoog en voeg de boerenkool toe.
– Roerbak tot de boerenkool enigszins geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
– Schep het groentemengsel in een ovenschaal.
– Kluts de eieren samen met de hüttenkäse en wat peper en zout los.
– Giet het eierenmengsel over de groenten. Maak af met geraspte kaas.
– Bak de frittata in de oven tot het ei gestold is. Bij mij duurde dit ongeveer 25 minuten.
– Ik at de frittata met wat chilisaus.

 

Eetsmakelijk!