Wat te doen met twee wel erg bruine bananen op de fruitschaal? Bak er muffins van!

Deze muffins met stukjes appel zijn ware energiebommen. Lekker voor en/of na een training.

Recept

Ingrediënten voor 6 muffins
2 Overrijpe bananen (180 g)
1 Ei maat L (55 g)
50 ml Magere melk
20 g Kokosmeel
2 g Kaneel
100 g Appel

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Prak de overrijpe bananen in een kom tot moes. Dit gaat het makkelijkst met een vork.
-Voeg het ei en melk toe en roer even door.
-Voeg kokosmeel en kaneel toe. Roer tot een mooi beslag.
-Snijd de appel met schil in stukjes en spatel door het beslag.
-Verdeel het beslag over 6 muffin-vormpjes.
-Bak +/- 30 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Voedingswaarde per muffin

62,3 kcal

1,5 g vet

8,7 g koolhydraten

2,2 g vezels

2,3 g eiwit