Krachttraining is een essentieel onderdeel van een succesvol afvalprogramma. Hoewel veel mensen denken dat cardio de enige manier is om af te vallen, is krachttraining net zo belangrijk – zo niet belangrijker – voor het bereiken van je gewichtsverliesdoelen. In deze blog leggen we uit waarom krachttraining zo belangrijk is bij het afvallen.

Krachttraining helpt bij het behoud van spiermassa

Een van de grootste uitdagingen bij afvallen is het verlies van spiermassa. Wanneer je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt, zal je lichaam uiteindelijk vet als brandstof gaan gebruiken. Dit betekent dat het lichaam ook spierweefsel kan afbreken om energie te leveren. Door krachttraining toe te voegen aan je afvalprogramma, kan je dit proces vertragen en zelfs omkeren.

Krachttraining stimuleert de spiergroei en helpt je om je spiermassa te behouden terwijl je vet verliest.

Krachttraining verhoogt je metabolisme

Spierweefsel is metabolisch actiever dan vetweefsel, wat betekent dat het meer calorieën verbrandt in rust. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je lichaam verbrandt, zelfs als je niet actief bezig bent. Dit betekent dat krachttraining kan helpen om je metabolisme te verhogen, wat op zijn beurt kan leiden tot een betere vetverbranding en gewichtsverlies.

Hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je lichaam verbrandt, zelfs als je niet actief bezig bent.

Krachttraining verbetert je lichaamshouding

Als je veel afvalt zonder krachttraining, kan het zijn dat je spiermassa verliest, wat kan leiden tot een slechte lichaamshouding en rugklachten. Door krachttraining toe te voegen aan je trainingsprogramma, kan je je lichaamshouding verbeteren en rugklachten voorkomen.

Krachttraining verhoogt je zelfvertrouwen

Krachttraining kan je niet alleen helpen om fysiek sterker te worden, maar ook om mentaal sterker te worden. Naarmate je meer kracht opbouwt, zal je meer zelfvertrouwen krijgen in je eigen lichaam en prestaties. Dit kan je helpen om je motivatie hoog te houden en je te blijven richten op je doelen.

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Wil jij weten hoe wij krachttraining implementeren in onze aanpak en wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.