Stel je voor dat je kunt afvallen zonder calorieën te tellen of te sporten – volg gewoon de regels en het gewicht zal gaan dalen. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Meestal is dat ook zo! Helaas kan geen enkele pil, poeder of voedsel op magische wijze vet verbranden. Geen enkel superfood zal je genetische code veranderen en je bloedgroep heeft geen invloed op je dieet.

Hoewel bewezen is dat het volgen van een dieet vaak niet werkt, zijn mensen toch nog altijd op zoek naar een snelle oplossing.

Hoe herken je een dieet?

  • Het elimineert bepaalde voedselgroepen of “slechte voedingsmiddelen“, zoals bijvoorbeeld het bekende: ‘Koolhydraatarme dieet’;
  • Het vereist de aankoop van voedingssupplementen die zijn gelabeld als vetverbranders, metabolisme-boosters of hulpmiddelen voor gewichtsverlies;
  • Het benadrukt specifieke voedingsmiddelen, zoals grapefruit, appelcider, ahornsiroop of speciale soep;
  • Het vereist geen oefening;
  • Het vertelt u dat bepaalde voedingsmiddelen op de juiste manier moeten worden gecombineerd voor een goede spijsvertering.

Diëten worden populair omdat ze voor een korte tijd werken – het gewicht neemt af, maar het is meestal door verlies van water of droge spiermassa. Hoewel je in een relatief korte tijd een behoorlijke hoeveelheid gewicht kunt verliezen, zijn de beperkingen die worden opgelegd door het diëten ongezond en onrealistisch om vol te houden, wat uiteindelijk tot mislukking leidt.

Deze dieetplannen kunnen je moe, hongerig en zwak maken. Vaak, nadat mensen zichzelf zo lang van voedsel hebben onthouden, krijgen ze een eetbui, wat – je raadt het al – resulteert in gewichtstoename. Het andere probleem met diëten is dat ze voedingstekorten kunnen veroorzaken en tot tal van aanvullende gezondheidsproblemen kunnen leiden, waaronder een negatieve invloed op de hormonale gezondheid en het metabolisme.

Diëten beïnvloeden ook de geestelijke gezondheid door stress, schuldgevoelens en angst te veroorzaken over voedselkeuzes.

Ga voor een duurzame verandering

In plaats daarvan adviseren wij dat het bereiken en behouden van een gezond gewicht minder gaat over korte-termijn veranderingen in het voedingspatroon en meer over het ontwikkelen van gezonde levensstijl keuzes, kortom: een duurzame verandering. Dat omvat voedzaam eten, regelmatige lichaamsbeweging en het in evenwicht brengen van het calorieverbruik met het aantal calorieën dat uw lichaam gebruikt. Het eten van (hele) gezonde voedingsmiddelen, het met mate eten van lekkernijen en het toevoegen van meer activiteit aan je leven zal je een heel eind helpen om een ​​gezondere levensstijl te krijgen en te behouden.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.