Soms, ondanks al je goede voorbereidingen, verloopt niet elke training zoals je verwacht. En dat is oké. De belangrijkste les die ik deze week heb geleerd, is dat je dit moet accepteren en niet te lang moet balen als het even niet loopt zoals gepland.

Duurloop 1: 10 kilometer met een gemiddeld tempo van 4:50 minuut per kilometer
Deze duurloop zou eigenlijk soepel moeten verlopen, maar dat was niet het geval. Ondanks een goede voorbereiding, werkte mijn bloedsuiker niet lekker mee. Vooral in de laatste kilometers voelde ik me zwak en trillerig. Gelukkig had ik voldoende suiker bij me om bij te vullen, maar het ging niet van harte.

Duurloop 2: 18 kilometer met een gemiddeld tempo van 4:48 minuut per kilometer
Na de moeizame eerste duurloop keek ik op tegen deze 18 kilometer op zondag. Ik had weinig zin, een gezellig diner met vrienden en wat wijntjes achter de kiezen, en een onrustige nacht vanwege mijn suikerwaardes. Maar ik stond vroeg op en volgde mijn stappenplan zoals ik in mijn vorige blog beschreef.

Het resultaat: het ging fantastisch. Ik liep in een heerlijk tempo. Het laat zien dat de grootste hindernissen vaak alleen in je hoofd zitten en dat de realiteit meestal meevalt. Maar dat je hier alleen achter komt, als je simpelweg doet wat je met jezelf hebt afgesproken.

DSW Bruggenloop Rotterdam op 10 december: Mijn Eerste Officiële Event
Ik heb me samen met Tim Roling en Bas Peters ingeschreven voor de DSW Bruggenloop Rotterdam op 10 december. Dit is een run van 15 kilometer, die deels hetzelfde parcours aflegt als de marathon van Rotterdam in april 2024. Een leuke test om te kijken hoe ik ervoor sta en daarnaast leuk om alvast een deel van het parcours te verkennen. Mijn eerste officiële event, waar ik erg naar uitkijk.

Gun jezelf herstel. Een extra tip die ik wil delen, is dat ik mezelf wekelijks laat masseren door een sportmasseur. Dit helpt niet alleen mijn lichaam te ontspannen, maar zorgt er ook voor dat ik blessurevrij kan blijven trainen. Het is belangrijk om jezelf dat stukje rust en herstel te gunnen, zodat je belastbaarheid hoog blijft.

Balans en Blessurepreventie
De komende week staat er een nieuwe uitdaging op de planning: twee kortere runs van 5-10 kilometer. Het is belangrijk om mijn lichaam af en toe wat extra rust te gunnen, zodat ik de week daarna weer grote stappen kan zetten. Een van de grootste uitdagingen in dit traject is blessurevrij blijven en ervoor te zorgen dat de belasting goed is afgestemd op mijn belastbaarheid.

Blessurepreventie staat hoog op mijn prioriteitenlijst.

Het is essentieel om te weten wanneer het tijd is om rust te nemen en wanneer ik vol gas kan geven. Hierbij houd ik rekening met mijn diabetes en zorg ik ervoor dat mijn lichaam en bloedsuikers in topconditie zijn voor elke training.
Volgende week zal ik jullie laten weten hoe deze aanpak werkt en of ik in staat ben om de balans te bewaren terwijl ik mijn marathontraining voortzet. Dus onthoud, soms gaan de dingen anders dan gepland, maar dat hoort bij het avontuur. Accepteer, blijf doorzetten en vergeet niet te genieten van de mooie momenten van het proces!

Volg mij op strava! (Klik hier)

 

Meer blogs vind je hier

  1. De Marathon van Rotterdam met Diabetes type 1 
  2. De Basics van Diabetes type 1 en Sporten  
  3. Voorbereiden & Actie! 
  4. Accepteren, Doorzetten & Genieten