Gedragsverandering is een uitdagend proces dat vaak begint met één cruciale stap: acceptatie. Accepteren dat verandering nodig is en dat jij de enige bent die de touwtjes in handen heeft, is de basis van een succesvolle transformatie. In deze blog gaan we dieper in op het belang van acceptatie in het proces van gedragsverandering.

 • Acceptatie dat je niet anders bent dan anderen
  Het is gemakkelijk om jezelf te vergelijken met anderen en te denken dat zij het allemaal beter doen. Maar het is belangrijk om te accepteren dat niemand perfect is, en iedereen worstelt met uitdagingen op zijn eigen manier. Je bent niet anders dan anderen in je streven naar verbetering.
 • Acceptatie dat je niet zielig bent
  Zelfmedelijden zal je niet helpen bij gedragsverandering. Accepteer dat tegenslag en moeilijke momenten onvermijdelijk zijn, maar dat je de kracht hebt om ze te overwinnen. Zelfcompassie is belangrijk, maar zelfmedelijden zal je alleen maar tegenhouden.
 • Acceptatie dat jij de enige bent die het resultaat in handen hebt
  Uiteindelijk ben jij degene die beslist welke richting je leven op gaat. Je hebt de controle over je keuzes en acties. Accepteer deze verantwoordelijkheid en besef dat jij de enige bent die de koers kan veranderen.

Acceptatie dat er altijd mensen zullen zijn die er wat van vinden
Het is onvermijdelijk dat sommige mensen kritiek zullen hebben op je beslissingen. Accepteer dit als een deel van het proces en laat je er niet door ontmoedigen. Wat anderen denken, is niet zo belangrijk als wat jij voor jezelf wilt bereiken

 • Acceptatie dat er mensen zijn bij wie het makkelijker lijkt te gaan
  Het kan lijken alsof sommige mensen alles gemakkelijk afgaat, maar dit is vaak slechts een illusie. We zien meestal alleen het eindresultaat, niet de inspanningen en uitdagingen die ze hebben doorstaan. Focus op je eigen reis en accepteer dat het voor iedereen hard werken is
 • Acceptatie dat het jouw keuzes zijn geweest waardoor je nu staat waar je staat en niet tevreden bent
  Neem verantwoordelijkheid voor de keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt. Het heeft geen zin om de schuld bij anderen te leggen. Accepteer dat jouw beslissingen jou hebben gebracht waar je nu bent, en dat jij de kracht hebt om nieuwe keuzes te maken.

Acceptatie dat het jouw verantwoordelijkheid is om verandering aan te brengen en dat niemand het gaat doen
Verwacht niet dat iemand anders de verandering voor jou zal brengen. Het is jouw verantwoordelijkheid om actie te ondernemen en stappen te zetten in de richting van je doelen. Niemand anders kan dat voor jou doen.

 • Acceptatie dat je vaker geen zin gaat hebben dan wel
  Motivatie kan komen en gaan. Accepteer dat er dagen zullen zijn waarop je geen zin hebt om aan je doelen te werken. Maar juist op die dagen is het belangrijk om door te zetten. Discipline en toewijding zijn vaak belangrijker dan motivatie.
 • Acceptatie dat je nog 100x tegenslag gaat ervaren en dat als je het écht zo belangrijk vindt als dat je zegt, je 101 x zal moeten opstaan
  Tegenslag is onvermijdelijk, maar het hoort bij het proces van groei. Accepteer dat je onderweg obstakels zult tegenkomen en dat dit niet betekent dat je moet opgeven. Sta keer op keer op en ga door, want het is de enige manier om echte verandering te bereiken.
 • Acceptatie dat jij je leven kunt creëren zoals je wilt, maar dat je moet stoppen met alle excuses
  Uiteindelijk ben jij de architect van je eigen leven. Accepteer dat je de macht hebt om het leven te creëren dat je wilt leiden. Stop met het maken van excuses en begin met het nemen van actie.

Acceptatie is de sleutel tot gedragsverandering.
Het stelt je in staat om de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven, ongeacht de obstakels die je tegenkomt. Dus, als je echt verandering wilt, begin dan met acceptatie en ga aan de slag. Jij hebt de kracht om je leven te transformeren.

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Wil jij meer weten leren over gedragsverandering en hoe dit jouw leven kan veranderen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.