Nog 9 weken te gaan en ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel tevreden ben over mijn voortgang tot nu toe!

Afgelopen week was een goede week met twee nieuwe mijlpalen die ik heb bereikt.

  1. Ten eerste heb ik mijn allereerste 5 kilometer onder de 20 minuten gelopen, met een eindtijd van 19:50 minuten en een tempo van 3:58 min/km.
  2. En als kers op de taart heb ik voor het eerst ooit 25 kilometer gerend, met een eindtijd van 2:02 uur en een tempo van 4:54 min/km.

Verder heb ik nieuwe schoenen laten aanmeten bij Runnersworld in Utrecht. Het belang van goede schoenen kan niet genoeg benadrukt worden, omdat ze essentieel zijn om blessures te voorkomen en mijn prestaties te optimaliseren.

Het gezonde eten begint zijn vruchten af te werpen; ik ben 0.4 kilo afgevallen deze week en mijn bloedsuikerspiegel is bijna optimaal. Ook is mijn insulinebehoefte weer terug op het niveau van voor mijn vakantie, wat een enorme opluchting is.

Daarnaast merk ik dat dit ook doorwerkt in mijn hardlooptrainingen. Mijn bloedsuikerspiegel blijft veel constanter tijdens het rennen, waardoor ik echt kan focussen op het hardlopen zelf en niet continu bezig hoef te zijn om mijn bloedsuiker te reguleren.

Een vast onderdeel van mijn trainingsprogramma is ook een sportmassage op de dag voor mijn lange run. Ik merk dat ik steeds meer kilometers begin te maken en deze massages helpen om de belastbaarheid van mijn benen op peil te houden.

De komende week staan er twee korte 5 kilometer runs op de planning om mijn nieuwe schoenen in te lopen, gevolgd door een lange run van 27.5 kilometer op zaterdag.

Met nog 9 weken te gaan tot aan de marathon, voel ik me gemotiveerder dan ooit! Elke week is nu belangrijk en ik ben vastberaden om het beste uit mezelf te halen. Let’s do this!

Volg mij op strava! (Klik hier)

Meer blogs vind je hier

  1. De Marathon van Rotterdam met Diabetes type 1 
  2. De Basics van Diabetes type 1 en Sporten  
  3. Voorbereiden & Actie! 
  4. Accepteren, Doorzetten & Genieten
  5. Balans betaalt zich uit
  6. Bijsturen voor optimaal resultaat!
  7. Snelheid is niet alles
  8. Wat een week vol uitdagingen en hoogtepunten