De grootste tegenstander ben jezelf dus daag jezelf uit. We ontwikkelen onszelf namelijk niet als we altijd maar voor veiligheid en het bekende kiezen. Natuurlijk is dat soms ook fijn. Tevreden zijn met wat je hebt is ook goed. Jezelf uitdagen heeft dan ook niets te maken met ondoordachte keuzes maken of over je grenzen gaan. Bepaal bewust welke uitdagingen jij nodig hebt. Om zo een betere versie van jezelf te worden.
Mensen zijn gewoontedieren en stappen niet zomaar uit hun comfortzone. Want vaste routines en automatisch gedrag maken je leven overzichtelijk en zorgen dat je niet hoeft na te denken over wat je doet. Doe je iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan? En weet je niet of je het wel of niet kunt? Dan stap je uit je comfortzone. Je prikkelt, stimuleert en daagt jezelf uit. Je ontdekt dingen, doet nieuwe ervaringen op, vergoot je kennis en je vaardigheden. Dat doet je goed, want het draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling en helpt je het doel van jouw leven te achterhalen.
Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het creëren van de juiste mindset en het behalen van jouw persoonlijke doelen? Kijk dan voor meer informatie bij Personal Training of bij het 12 weken Fit Project.