Steeds meer mensen kiezen ervoor om samen te werken met een Personal Trainer, maar waarom? Is dat niet alleen voor professionals of topsporters? Zeker niet! De voordelen van Personal Training reiken veel verder dan sport gerelateerde doelen.

Of je nu net begint aan jouw fitness reis, of wanneer je een doorgewinterde sportschool ganger bent, een Personal Trainer / Personal Coach kan je helpen jouw fitnessdoelen effectiever, veiliger en duurzamer te behalen

De voordelen van Personal Training zijn eindeloos, maar in deze blog hebben wij onze top 7 redenen uiteengezet waarom iedereen zou moeten werken met een Personal Trainer / Personal Coach en hoe jij er het beste uit kunt halen.

1e voordeel van Personal Training:

PERSOONLIJK ADVIES OP MAAT

In de huidige wereld vol fit-fluencers, fitness ‘professionals’ en dieetgoeroes worden we overladen met ‘adviezen’. Zoveel dat je tegenwoordig door de bomen het bos niet meer ziet met het kiezen van een Personal Trainer.

Een gekwalificeerde Personal Trainer kan je helpen feiten te onderscheiden van de fabels en, nog belangrijker, advies en coaching op maat geven. Niet één mens is hetzelfde en iedereen heeft dus ook zijn eigen persoonlijke adviezen nodig. Of het nu gaat om:

 • Het behalen van een sportieve prestatie zoals een marathon, triatlon of jouw eerste hardloopwedstrijd.
 • Het verbeteren van jouw sport specifieke prestaties.
 • Het aanpassen van jouw eetpatroon op een duurzame manier.
 • Het bepalen welk eetpatroon het beste past bij jouw huidige manier van leven.
 • De balans creëren tussen jouw veeleisende carrière, sociale (gezins)leven en een gezonde leefstijl.
 • Het herstellen van een sportblessure
 • Het verantwoord blijven trainen voor-, tijdens- en na de zwangerschap.

2e voordeel van Personal Training:

PERSOONLIJK, EFFECTIEF EN VEILIG TRAININGSSCHEMA OP MAAT

Het voordeel van Personal Training is dat je altijd een persoonlijk advies op maat krijgt. Zo ook voor je trainingsschema. Ieder mens is anders en reageert anders op een trainingsprikkel. Daarom is het belangrijk dat je werkt met een schema dat bij jouw lichaam & doelen aansluit. Een Personal Trainer kan je hierbij helpen.

Als jij investeert in een Personal Training traject, krijg je:

 • Een persoonlijk trainingsschema op maat, dat aansluit bij jouw doelen.
 • Begeleiding tijdens het trainen, zodat het altijd veilig en verantwoord is.
 • Ondersteuning bij het aanleren van nieuwe bewegingen.
 • Aanpassingen aan het trainingsschema, wanneer het resultaat stagneert.
 • Een grote variatie aan oefeningen in je trainingsprogramma, waardoor het leuk blijft.
 • Een stok achter de deur, zodat je net altijd dat ene stapje extra doet tijdens de training.
 • De juiste balans in het schema tussen de belastbaarheid van jouw lichaam en de belasting van de training. Op deze manier boek je progressie op een verantwoorde wijze, met een minimaal risico op blessures

Een van de belangrijkste redenen dat mensen hun doelstellingen niet behalen is omdat zij vroegtijdig stoppen.

Stoppen gebeurt altijd wanneer het even tegenzit, we niet het beoogde resultaat behalen of wanneer we last krijgen van blessures. Een goed afgestemd trainingsprogramma kan al deze redenen voorkomen en zorgen dat jij wel jouw doelen behaalt.

3e voordeel van Personal Training:

Motivatie & Verantwoordelijkheid

In het begin zijn we altijd enorm gemotiveerd. We zijn weer begonnen aan iets nieuws en het enthousiasme straalt er vanaf. Maar er komt altijd een moment dat het even tegen zit; we zijn druk op werk, het is slecht weer, we hebben slecht geslapen en/of we hebben simpelweg geen zin. Het voordeel van Personal Training is dat je juist op deze momenten een stok achter de deur hebt.

De Personal Trainer laat je niet wegkomen met al deze excuses, houdt je verantwoordelijk en zorgt ervoor dat je doorzet op de momenten dat je normaal zou afhaken. Werken met een Personal Trainer zorgt ervoor dat jij niet stopt en jouw doelen behaalt.

4e voordeel van Personal Training:

Variatie, inspiratie en vernieuwing

Het is heel makkelijk om terug te vallen in jouw oude, vertrouwde trainingsroutine en je uiteindelijk te gaan vervelen. Dit beïnvloedt niet alleen je motivatie, maar het is ook één van de veel voorkomende oorzaken dat mensen geen progressie meer boeken. Het verliezen van je motivatie en het uitblijven van resultaten is een belangrijke oorzaak waardoor veel mensen het uiteindelijk opgeven.

Het voordeel van Personal Training is dat je altijd weer op een nieuwe manier wordt uitgedaagd. Een personal trainer zorgt voor voldoende variatie in de sessies, voldoende afwisseling in de trainingsvormen en daagt je altijd uit nieuwe dingen te proberen. Dingen waarvan jij ‘zeker dacht te weten’ ze niet te kunnen. Je kunt deze lessen en inspiratie gebruiken, zelfs nadat je PT-programma is afgelopen.

5e voordeel van Personal Training:

Een Personal Trainer is enorm efficiënt!

Voordat het traject begint, zal een Personal Trainer jouw wensen en behoeften duidelijk in kaart brengen. Van daaruit bepaalt hij wat ervoor nodig is om te bereiken wat jij wilt en hoeveel tijd er ter beschikking is.

Iedereen is tegenwoordig druk. Daarom is het belangrijk dat de tijd die je in de gym besteedt, goed wordt ingevuld.

Een Personal Trainer helpt je bij het opstellen van jouw trainingsplan met als uitgangspunt het optimaliseren van het resultaat met een zo’n efficiënt mogelijk trainingsprogramma. Kortom: Zoveel mogelijk resultaat in de tijd die we ter beschikking hebben.
Effectief trainen met een Personal Trainer zorgt ervoor dat er tijd bespaard blijft voor andere belangrijke dingen in het leven. Dingen zoals je fulltime baan, sociale verplichtingen, verjaardagen, werk etc.

6e voordeel van Personal Training:

Ondersteuning op het gebied van voeding, training & lifestyle.

De voordelen van Personal Training gaan veel verder dan de welbekende stok achter de deur, enthousiast herhalingen tellen, motiveren en enthousiasmeren.

Een goede Personal Trainer / Coach helpt je bij alle facetten die komen kijken bij het ontwikkelen van een gezonde lifestyle. Naast het ondersteunen op het gebied van jouw fitnessdoelen, geeft een goede Personal Trainer ook om je algehele welzijn, wordt gekeken naar de balans in jouw werk/privé leven en wordt gestreefd naar persoonlijke groei.

We kijken niet alleen naar het leven zoals jij het wilt, maar kijken vooral naar de persoon die jij moet worden om dit leven te kunnen creëren.

7e voordeel van Personal Training:

Keihard resultaat!

Naast alle fantastische voordelen is natuurlijk één voordeel het allerbelangrijkst: Werken met een Personal Trainer zorgt gewoon voor keihard resultaat.

Wanneer jij samen gaat werken met een Personal Trainer mag je verwachten dat hij/zij een 100% commitment maakt op jouw resultaat. Dat betekent dat hij/zij alles zal doen wat in zijn/haar vermogen ligt, om jou het gewenste resultaat te laten behalen. Natuurlijk kan hij/zij dit niet alleen en heeft hij/zij jouw inzet en toewijding hiervoor nodig, maar werken met een Personal Trainer is alsof je werkt met een ‘Partner in Crime’ die er voor jou is in de mooie momenten, maar ook in de meest slechte momenten.

Een Personal Trainer gaat door, wanneer jij stopt. Een Personal Trainer stopt nooit, dus zolang jij aan boord blijft, is keihard resultaat onvermijdelijk!

Maar voordat je gaat, is wel belangrijk: Wat is nu eigenlijk een goede Personal Trainer? Check daarvoor “Hoe kies je de juiste Personal Trainer?”

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.