Het barbecue-seizoen staat voor de deur! Voor veel mensen is dit een tijd van gezelligheid en lekker eten, maar het kan ook een uitdaging zijn als je bezig bent met je gezondheid en lifestyle.

Geen zorgen, met deze 5 tips kun je nog steeds genieten van de barbecue zonder je gezonde levensstijl uit het oog te verliezen.

1. Begin met een gezonde basis
Voordat je naar een barbecue gaat, neem een portie magere kwark. Ongeveer 500 gram is ideaal. Waarom? Magere kwark zit boordevol eiwitten en zorgt ervoor dat je met een verzadigd gevoel naar het feestje gaat. Dit helpt je om gezonde keuzes te maken en minder te snacken tijdens de barbecue.

2. Neem je eigen gezonde opties mee
Voorkom verleidingen door je eigen gezonde eten mee te nemen. Denk aan mager vlees zoals kip, kalkoen, witvis of zalm, en voeg daar een lekkere salade aan toe. Zo weet je zeker dat er gezonde opties voor jou beschikbaar zijn en kun je toch genieten van een smakelijke maaltijd.

3. Maak slimme drankkeuzes
Bij een barbecue hoort vaak ook alcohol, maar kies verstandig. Drink voornamelijk water, spa rood of andere caloriearme drankjes. Hiermee voorkom je dat je ongemerkt veel extra calorieën binnenkrijgt. Bovendien houdt water je gehydrateerd, wat altijd belangrijk is, vooral tijdens warme zomerdagen.

4. Maak duidelijke afspraken met jezelf
Voordat je naar de barbecue gaat, maak duidelijke afspraken met jezelf over wat je wel en niet gaat eten. Stel bijvoorbeeld een limiet aan het aantal stukken vlees dat je gaat eten, of spreek af dat je jezelf alleen één keer op een dessert trakteert. Zo voorkom je dat je te veel eet en kun je toch genieten van de gezelligheid.

5. Blijf gefocust op je doelen
Herinner jezelf eraan waarom een gezonde levensstijl belangrijk voor je is. Ben je bezig met een personal trainingstraject? Bedenk dan dat de keuzes die je maakt tijdens de barbecue invloed hebben op je voortgang. Blijf dus gefocust op je doelen en laat je niet te veel meeslepen door de verleidingen van de barbecue.

In onze personal trainingstrajecten gaan we verder dan alleen de uren die je bij ons in de club bent. We helpen je ook met het maken van gezonde keuzes in het dagelijks leven, zoals tijdens barbecuefeestjes.

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.