Het jojo-effect kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid, vooral als het constant gebeurt. Hieronder staan vijf mogelijke nadelige gevolgen voor de gezondheid van constant schommelen in gewicht:

5 mogelijke nadelige gevolgen van “Jo-Jo’en”

1. Verhoogd risico op hartziekte: Constant schommelen in het gewicht kan het risico op hartziekte verhogen, omdat het kan leiden tot verhoogde niveaus van cholesterol en triglyceriden in het bloed

2. Verhoogd risico op diabetes type 2: Grote schommelingen in het gewicht kunnen ook het risico op diabetes type 2 verhogen, omdat het kan leiden tot insulineresistentie en een verminderde glucosetolerantie.

3. Verstoorde hormoonspiegels: Het constant verliezen en terugwinnen van gewicht kan leiden tot hormonale veranderingen die de schildklierfunctie en de productie van geslachtshormonen kunnen beïnvloeden.

4. Verminderde botdichtheid: Het jojo-effect kan de botdichtheid verminderen, waardoor het risico op osteoporose en fracturen kan toenemen.

5. Psychologische gevolgen: Constant jojoën kan psychologische gevolgen hebben, zoals depressie, angst en een laag zelfbeeld. Het kan ook leiden tot eetstoornissen, zoals boulimia en anorexia.

Het is daarom belangrijk om gezonde levensstijlveranderingen te maken die gericht zijn op duurzaam gewichtsverlies, in plaats van zich te richten op snelle oplossingen zoals crashdiëten of extreem sporten.

Ben jij helemaal klaar met de constante ‘battle’ en ben je opzoek naar een aanpak die voor blijvend resultaat zorgt? Wacht dan niet langer en neem zo snel mogelijk contant met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismakingAl meer dan 350 mensen gingen jou voor. 

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.