We hebben allemaal wel eens de neiging om excuses te verzinnen om niet te beginnen aan iets wat we eigenlijk wel willen doen. Of het nu gaat om het starten van een nieuw project, het volgen van een opleiding of het beginnen van een gezondere levensstijl, excuses kunnen ons ervan weerhouden om onze doelen te bereiken. In dit blogartikel bespreken we de vijf meest voorkomende bullshit excuses die mensen gebruiken om niet te beginnen en geven we tips om deze excuses te overwinnen.

1. “Ik heb geen tijd”
Het excuus “geen tijd” is een veelgehoorde reden om niet te beginnen aan iets nieuws. Maar eigenlijk is het een bullshit excuus. We hebben namelijk allemaal dezelfde 24 uur in een dag en het is aan ons om te bepalen hoe we die tijd besteden. Maak een planning en stel prioriteiten om tijd vrij te maken voor de dingen die belangrijk zijn.

2. “Ik ben niet goed genoeg”
Een ander veelgehoord excuus is “ik ben niet goed genoeg”. Maar in werkelijkheid is niemand perfect en heeft iedereen ruimte voor verbetering. Door te beginnen en te oefenen, zul je beter worden in wat je doet. Laat perfectionisme niet de reden zijn om niet te beginnen.

3. “Het is te moeilijk”
Het excuus “te moeilijk” kan ons ervan weerhouden om uit onze comfortzone te stappen. Maar juist door uitdagingen aan te gaan, groeien we als persoon. Focus op de kleine stappen die je kunt zetten en wees niet bang om fouten te maken. Falen is namelijk de beste manier om te leren en te groeien.

4. “Ik weet niet wat ik moet doen”
Niet weten wat doen kan inderdaad een belemmering zijn om te beginnen aan iets nieuws, maar het is geen excuus om het niet te doen. Zoek naar oplossingen, zoals het vinden van iemand die jou kan vertellen hoe het moet, lees boeken over het onderwerp en onderwijs jezelf zodat je erachter komt wat je moet doen of begin gewoon met wat je wel weet. Als je het echt belangrijk vindt, wees dan creatief en zoek naar oplossingen.

5. “Ik ben bang om te falen”
Angst voor falen kan ons ervan weerhouden om te beginnen aan iets nieuws. Maar in werkelijkheid is het falen zelf geen probleem, het is de manier waarop we erop reageren. Wees niet bang om fouten te maken en zie ze als leermomenten. Fouten maken is immers menselijk en een noodzakelijk onderdeel van het leerproces.

Conclusie

Excuses kunnen ons ervan weerhouden om te beginnen aan iets nieuws en onze doelen te bereiken. Door de vijf meest voorkomende bullshit excuses te herkennen en te overwinnen, kunnen we onszelf motiveren om te starten. Maak een planning, stel prioriteiten, laat perfectionisme los, zoek naar oplossingen en wees niet bang om fouten te maken. Door te beginnen en te blijven volhouden, zul je merken dat je steeds dichter bij je doelen komt.

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

In het 12 weken FIT Project maken we korte metten met alle bullshit excuses en leren we jou te doen wat nodig is om het gewenste resultaat te behalen. Wil jij weten of het 12 weken FIT programma wat voor jou is? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

 

Lees hier meer blogs over “Mindset”

  1. WAT IS EEN KRACHTIGE MINDSET EN HOE KAN HET JE LEVEN VERANDEREN?
  2. DE KRACHTIGE RELATIE TUSSEN DOORZETTINGSVERMOGEN EN PERSOONLIJKE GROEI
  3. HET VERSCHIL TUSSEN DISCIPLINE EN MOTIVATIE
  4. WAAROM COMFORT KEUZES JOU LEVEN OP DE LANGE TERMIJN NEGATIEF BEÏNVLOEDEN
  5. 5 MEEST VOORKOMENDE BULLSHIT EXCUSES OM NIET TE BEGINNEN
  6. 5 TIPS OM DISCIPLINE EN DOORZETTINGSVERMOGEN TE ONTWIKKELEN
  7. HET BELANG VAN DISCIPLINE EN EIGENAARSCHAP BIJ HET PROCES VAN AFVALLEN 
  8. IK HEB EEN STOK ACHTER DE DEUR NODIG