1. Beheers je emoties

Als je denkt dat je gaat falen, heb je jezelf er al van overtuigd dat je gaat falen. Vermijd deze denkwijze en vervang deze gedachte door: ik ga dit doen! Onze emoties spelen een grote rol in hoe we handelen of reageren op negatieve situaties. Het is daarom belangrijk om je gevoelens te begrijpen en hoe deze je beslissingen beïnvloeden.

2. Visualiseer je doelen

Neem de tijd om het eindresultaat van je doelen te visualiseren en ook de uitdagingen die je tussendoor overwint. Oefen met visualiseren hoe je het probleem gaat oplossen. Beeld jezelf in waar je wilt zijn en voel hoe geweldig het voelt om je doelen te bereiken.

3. Concentreer je eerst op jezelf gelukkig maken

Je voelt je mentaal sterker als je zelf gelukkig bent. Het is daarom tijd om de kracht van geluk terug te nemen. De angst om anderen teleur te stellen kan je tegenhouden, dus je moet je concentreren op je eigen persoonlijke doelen en de moed ontwikkelen om beslissingen te nemen die voor jou werken, zonder bang te zijn dat sommige mensen je misschien van streek zouden kunnen maken.

4. Geen risico nemen is gelijk aan geen beloning

Je kunt jezelf alleen ontwikkelen als je risico’s durft te nemen. Nieuwe wegen bewandelen en nieuwe doelen bereiken, betekent risico’s nemen waarvan je ooit dacht dat ze onmogelijk waren.

5. Kleine overwinningen maken grote winsten

Simpele overwinningen in het leven zorgen ervoor dat we ons goed voelen. Door ons iedere keer een beetje beter te voelen, worden we mentaal sterker. Stel jezelf kleine doelen die je kunt afvinken, dus kleine en simpele overwinningen. Het doel is uiteindelijk om jezelf klaar te stomen voor succes, niet voor falen.

 

Wil je meer lezen over hoe je mentaal sterker kunt worden? Lees dan hier verder hoe je een krachtiger persoon kunt worden.

 

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.