Gedragsverandering is een persoonlijke reis die vaak wordt beïnvloed door de mensen in onze directe omgeving. Soms kunnen deze mensen, hoe goedbedoeld ook, onze vooruitgang belemmeren in plaats van ondersteunen.

Maar met de juiste aanpak kunnen we hen transformeren van saboteurs naar partners in ons streven naar positieve verandering. Hier zijn drie tips om dit te bereiken:

1. Vertel hen waarom je dit doet:
Communicatie is de sleutel tot het omvormen van saboteurs tot partners. Neem de tijd om duidelijk uit te leggen waarom je hebt besloten om je gedrag te veranderen. Vertel hen over je doelen, je motivaties en waarom deze verandering zo belangrijk voor je is. Door open en eerlijk te zijn over je intenties, creëer je begrip en kunnen ze zich beter inleven in je situatie.

2. Geef aan hoe belangrijk dit voor je is:
Laat de mensen om je heen weten hoeveel deze gedragsverandering voor je betekent. Benadruk het belang ervan voor je gezondheid, geluk, of welzijn. Als ze begrijpen hoe diepgaand deze verandering jou zal beïnvloeden, zijn ze eerder geneigd om hun steun aan te bieden en je te ondersteunen bij je inspanningen.

3. Wees duidelijk wat je van ze verlangt:
Het is belangrijk om duidelijk te zijn over wat je nodig hebt van de mensen om je heen. Of het nu gaat om het aanmoedigen van gezonde keuzes, het vermijden van bepaalde triggers, of gewoon het bieden van morele steun, geef concreet aan hoe ze je kunnen helpen. Door specifieke verwachtingen te stellen, geef je hen de kans om een actieve rol te spelen in je transformatieproces.

Door deze tips toe te passen, kun je de mensen om je heen transformeren van saboteurs naar partners op je reis naar gedragsverandering. Onthoud dat verandering niet alleen een individuele inspanning is, maar ook wordt beïnvloed door de ondersteuning en betrokkenheid van de mensen om ons heen.

Dus neem de tijd om hen te betrekken, communiceer effectief en werk samen aan een betere versie van jezelf.

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.